Akif Beki: AK Parti'nin Tebdil-i kıyafete değil, Tebdil-i bakışa ihtiyacı var.

Yıldıray Oğur ve Akif Beki'nin sunduğu Reşitpaşa'da gündemi değerlendirdi. Programda Diyarbakır'da Ahmet Güneştekin'in 'Hafıza Odası' sergisine yapılan saldırıyı ve AK Partili Erkan Kandemir'in 'tebdil-i kıyafet' sözü değerlendirdi.

Yıldıray Oğur ve Akif Beki gündemi belirleyen konuları Reşitpaşa Yokuşu'nda değerlendirdi. Beki, Ahmet Güneştekin'in 'Hafıza Odası' sergisine yapılan saldırıya ilişkin, "AK Parti'nin bu sergiye sahip çıkması gerekiyordu" dedi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "Vatandaşlarımız arasında dolaşan tebdil-i kıyafetli ekiplerimiz var" sözünü ise Beki, "AK Parti'nin Tebdil-i bakışa ihtiyacı var" diye ifade etti.

"TEBDİL-İ KIYAFETE DEĞİL, TEBDİL-İ BAKIŞA İHTİYAÇ VAR"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, milletin sıkıntılarının farkında olduklarını belirterek "Vatandaşlarımız arasında dolaşan tebdil-i kıyafet ekiplerimiz üzerinden ciddi bir çalışma yürütüyor, raporluyor ve Genel Başkanımıza arz ediyoruz" dedi. Beki, AK Partili Kandemir'in açıklaması hakkında "Bu ülkede yaşıyorsan ekonominin gidişatı hakkında bilginin olması gerekiyor. Halkla gelir durumun arasında makas açılmış durumda. AK Parti'nin tebdil-i kıyafete değil tebdil-i bakışa ihtiyacı var. Bakış açısını değiştirmek gerekiyor" dedi.

"AK PARTİ, BU SERGİYE SAHİP ÇIKMASI GEREKİYORDU"

Sanatçı Ahmet Güneştekin’in Diyarbakır'daki 'Hafıza Odası' adlı sergisi bir grup protestocunun saldırısına uğradı. “Diyarbakır uyuma, hafızana sahip çık” sloganları atan grup, eserlerden bazılarını surlardan aşağıya attı. Beki, "Bu bir vaka Türkiye'yi turnusol kağıdı gibi üstünde sergiliyor. Bu bir sanat eseri. Bir kesim iktidar kesim, diğerleri ise dağdaki terör üyelerine af çıkarılsın, görüşünde olanlar değil mi? Sanata bir şey demiyorlar aslında. Acılardan PR yaptılar diyorlar. Buradaki eserler tuval eserler değil" diye konuştu.

Beki sözlerine şöyle devam etti:

"Açıkları temsil eden rengarenk tabut mu olur düşüncesi var. Bu nasıl sanat, ifade özgürlüğüdür. Kendilerini gözden geçirsinler. Diyarbakır'a moral olan bir durumdu. Ertuğrul Özkök halay çekti diye hesaba mı çekilmesi gerekiyor. Bir sergi halay sahnesine indirgenebilir mi?"

AK Parti'nin sergiye sahip çıkması gerektiğini ifade eden Beki, "AK Parti faili meçhullerle övünmüyor mu? En son Diyarbakır'daki cezaevini müzeye dönüştüreceğini söylemedi mi? Hala Diyarbakır'daki kötü izlenimden bahsetmiyor mu? Bu sergide bunlar var. AK Parti'nin sahip çıkması gereken bir sergiydi. Kimsenin onları dışladığı yok ki. Faili meçhullerle AK Parti yüzleşmekten neden korksun. 5 nolu koridor neden rahatsız etsin?" ifadelerini kullandı.

"BU KADAR NEFRET UYANDIRACAK NE VAR?"

Yıldıray Oğur ise, "Gayet demokratik bir ortamdı. Bir grup vandalizm yaptı. Oysa bu gerçek bir hakikat. Acılar da merkezileşebilir. Hassasiyet lafı hiç mi kulaklarınızı tırmalayamıyor? Kürt bir sanatçı o acıyı göstermeye çalışıyor. Bu kadar nefret uyandıracak ne olabilir ki?" diye tepki gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN