Mehmet Ocaktan: Siyasi iktidar çıkıp 'kimdir bu SADAT, devletle ilişkisi olamaz' diyemiyor

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan Buradan Bakınca'da gündemdeki konuları değerlendirdi. Programda, TÜGVA listesi ve suç örgütü lideri Sedat Peker'in SADAT iddiaları konuşuldu. Mehmet Ocaktan, Sedat Peker'in SADAT iddialarına değinerek, "Hükümet neden SADAT' ile ilgili açıklama yapmıyor?" diye sordu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in, SADAT iddiaları gündeme oturdu. Peker, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından harp okulları mülakatlarına katıldığı iddia edilen SADAT'a ilişkin yeni bir paylaşımda bulundu. SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi ise sosyal medya hesabında, Peker'e "Sizin gibi bir mafya elemanıyla ne alakam olabilir" cevabını verdi. KARAR Yazarı Mehmet Ocaktan, Peker'in SADAT iddialarıyla ilgili "Siyasi iktidar çıkıp 'kimdir bu SADAT, devletle ilişkisi olamaz' diyemiyor. Bu konuyla ilgili bir açıklama yapamıyor" ifadelerini kullandı.

Sedat Peker, CHP ve İYİ Parti'nin 'siyasi cinayetler olabilir' açıklaması sonrası 'ölüm listesi' iddiasında bulunmuştu. Peker, bu iddiasının ardından SADAT'a ilişkin paylaşımlarda bulunmuş ve SADAT'ın özel timlerden kayıt dışı eğitim aldığını iddia etmişti. Gündeme oturan SADAT iddiaları hakkında KARAR Yazarı Mehmet Ocaktan, Sedat Peker'in paylaşımları hakkında hükümetin neden açıklama yapmadığını sorarak şunları kaydetti:

"Sedat Peker SADAT'la ilgili bir takım iddialarda bulunuyor. Askeri okullara öğrenci alınırken, SADAT üyelerinin bulunduğu belgeler ortaya çıkıyor. Ama siyasi iktidar çıkıp 'kimdir bu SADAT, devletle ilişkisi olamaz' diyemiyor. Ya da bu konuyla ilgili bir açıklama yapamıyor. Ve gerçekten de oradaki isimlerin komisyonlarda yer aldığını belgelerle ortaya koyuyor insanlar. Sedat Peker neden bu kadar rahat konuşuyor? Çünkü 'oluk oluk kan akacak' mitinglerini aslında AK Parti adına gidip düzenledi. Sayın Cumhurbaşkanı'nın resimlerini asarak miting yaptı. Bunları yaparken AK Parti'den kimse çıkıp da 'sen kimsin kardeşim? Neden benim adıma miting düzenliyorsun? AK Parti'nin neyisin?' demedi.

Ordu hiyerarşisinde yeni düzenleme eğilimi olduğunu ifade eden Taşgetiren, "SADAT'ın harp okullarına öğrenci alımı komisyonlarında rol aldığı bilgisinin kısmen de olsa doğrulandı. Bunlardan bir kaçı bu komisyonlarda rol almış. Bunlar olsa olsa sınırlı alanı etkilemiş olabilir izlenimi yaratıyor. İktidar sanki harp okuluna öğrenci alırken belli standartlarda öğrenci almış gibi yaklaşım sergiliyor. SADAT'ı 15 Temmuz'dan sonra TSK'ya yönelik yeniden düzenle süreci işliyor. Ordu hiyerarşisinde yeni düzenlemeler gibi bir eğilim var. Bu eğilim sanki TÜGVA ile de devreye sokulmuş gibi. TÜGVA ve SADAT'ın rolü ne zaman ortaya çıkar? İktidar değişiminde ne olur bunlar?" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN