Karamollaoğlu'ndan ittifak açıklaması: Seçime ortak adayla gidilmeli

Taha Akyol ve Elif Çakır, Gündem Özel'de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu konuk etti. Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeden, Türkiye gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. 2022'nin sonunda erken seçim beklediğini söyleyen Karamollaoğlu, muhalefetin sandığa tek adayla gitmesi gerektiğini savundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu KARAR TV'de Elif Çakır ve Taha Akyol'un sorularını yanıtladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ,Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldiği Beştepe'deki görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü. Görüşmenin detayları merak konusu olurken, kameralara yansıyan 'koltuk krizi' ise siyasette tartışma konusu yarattı. Karamollaoğlu, tüm bu merak edilen detayları KARAR TV'ye açıkladı.

"O ZAMANDA GİDİŞATTAKİ EKSİKLİKLERİ ANLATMIŞTIM"

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la 3 sene önceki görüşmesine değinerek son görüşmesinde ifade ettiklerini o dönemde de dile getirdiğini ifade etti. Karamollaoğlu, "3 sene önceki görüşmemede de bana baya zaman ayırmıştı. Ben 2 saat içinde söyleyeceklerimi söyledim. Gidişattaki eksik bilgileri anlatmıştım" diye konuştu.

"ERDOĞAN 50+1'DEN RAHATSIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beştepe'de gerçekleştirdiği son görüşmesi için, başkanlık sisteminin bugünkü haliyle ülkenin problemlerine çözüm üretemeyeceğini bildirdiğini söyleyen Karamollaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Erdoğan, beni dinlerken tahammüllüydü. Hiç bir reaksiyon göstermedi. 50+1 konusunda hata yaptıklarını kabul etti. Bu isabetli bir karar değildi. Değiştirme imkanı varsa değişime gider ama bunun için anayasa değişikliği gerekiyor. Anayasa değişikliğine gidilir mi bilemem"

"MİSAFİR EV SAHİBİNE TABİİDİR'

Karamollaoğlu, görüşmede yaşanan koltuk kriziyle ilgili, kötü bir niyet olduğunu düşünmediğini söyledi. "Misafir ev sahibine tabidir" diyen Saadet Partisi lideri, "Koltuk sorunu önemli bir konu değil. Şunu ifade edeyim, bizim bir inancımız vardır. Misafir ev sahibine tabidir. Bu iyi niyetli de yapılabilir, kötü niyetli de yapılabilir. Ben kötü niyet olduğunu sanmıyorum" dedi.

"ERDOĞAN, İŞSİZLİK ABARTILIYOR DEDİ"

Beştepe yapılan görüşmemin detayları hakkında açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Çalışan insanlara enflasyonun altında yapılan zam zam değildir" sözlerine karşılık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Herkes memnun. Bunlar abartılıyor. İşsizlik çok abartılı bir konu" cevabını verdiğini söyledi.

"KARADENİZ'DE ÇIKAN GAZA GÜVENİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerine kadar ekonomiyi düzeltemeyeceğini ifade eden Karamollaoğlu, "Karadeniz'de çıkan doğalgaza güveniyor. Bizim için büyük bir potansiyel diyor. Farklı yönlerden insanları ikna etme yoluna gidiyor" dedi.

TUİK'in rakamları enflasyon rakamlarını hükümete göre açıkladığını söyleyen Karamollaoğlu, Erdoğan buna inanıyor 'iyisiniz' diyor halk da inanıyor' dedi.

AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hukuk konusunda net tavırları olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, görüşmede KHK gibi sorunları dile getirmediğini ifade etti.

"ÇOK ÖZGÜVENLİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuyu İbn-i Haldun'a getirdiğini ülkeler nasıl çöker, toplum nasıl zayıflar bunu ortaya koymuştur şeklinde örnekler verdiğini belirten Karamollaoğlu, Erdoğan'ın cevap olarak "Onun için İbn-i Haldun Üniversitesi'ni kurdum" dediğini aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine özgüveni olduğunu belirten Karamollaoğlu, "Bu özgüveni bana karşımı yansıtıyor, bahsettiğimiz hususları tamamen göz ardımı ediyor onu bilmem" dedi.

Türkiye'nin dış politikasına değinen Karamollaoğlu, İslam Birliği'nin hiç gündeme gelmediğini belirterek, İslam Birliği'nin batıda hep tepki topladığını söyledi. Karamollaoğlu, "Herkes İsrail tanımak için kuyruğa girdi. Bunlarla nasıl irtibata geçilebilir. Bu kabul edilebilir bir şey değil" dedi.

"İKTİDARDA KALMAK İÇİN BÜTÜN KURALLARI HİÇE SAYMALARINDAN KORKUYORUM"

Karamollaoğlu, geçtiğimiz aylarda koronovirüsten dolayı hayatını kaybeden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün Cumhurbaşkanı ile görüşmeleri hakkında yöneltilen sorulara, "Türkiye'de bütün partilerin zıt politikaları olsa bile insanca oturup bir mertebede bir araya gelmeleri gerek. İktidar ile muhalefetin kendi içinde tutarlı bir ortam oluşturmaları gerek" yanıtını verdi.

AK Parti'nin iktidarda kalmak için bütün kuralları hiçe sayacağını söyleyen Karamollaoğlu, korktuğunu da ifade etti.

"SEÇİM İTTİFAKI KOALİSYON DEĞİLDİR"

Ana aktörlerin hepsiyle görüştüğünü belirten Karamollaoğlu, seçim ittifakların koalisyon olmadığını söyledi. Karamollaoğlu ittifaklara ilişkin şunları kaydetti:

"Bugünkü şartlar altında seçim ittifakı demek koalisyon demek değildir. Şu an seçim ittifakı AK Parti, MHP ile yaptı. Ama sadece Cumhurbaşkanının sözü geçiyor. Bu koalisyon değil. Sayın Cumhurbaşkanı, Bahçeli'yi memnun etmek için bir takım kararlarda onun da sözünü dinleyebiliyor. Muhalefette bunun daha iyi anlaşılmasına ihtiyaç var. Bir numaralı sorun bu"

"MİLLET İTTİFAKI'NIN BÖLÜNMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM"

Millet İttifakı'nın bölünmesini doğru bulmadığının altını çizen Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, 3. ittifaka sıcak bakmadığını ve riskli bir yol olacağını belirtti. Karamollaoğlu,

"Şu anki duruma göre ittifaklar şuan ki seçim kanununda ve anayasanın bir gereği. İttifak, yapamazsanız bir yere gidemezsiniz. İttifakların tamamı bu sistemin değişmesine yönelik olarak yapılıyor" dedi.

Karamollaoğlu, "İttifak yaptığınız zaman eğer iki blok halinde seçime gidilse iki blok denk oy alsa 300 civarı vekil çıkarır, illerde ufak tefek farklılık olur. Böyle gidileceğine karşı taraf ikiye üçe bölünse otomatikman yüzde elli olarak kendini koruyan parti diğerlerinden çok vekil çıkarır. Bir araya gelmeden üstesinden gelmek mümkün değil' diye konuştu.

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN STRATEJİSİ KILIÇDAROĞLU VE CHP"

Millet İttifakı adayı konusunda tartışmalar devam ederken, Karamollaoğlu, Akşener'in aday olmayacağım sözünün gerginliği ortadan kaldırdığını ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun izlediği politikayı takdir ettiğini sözlerine ekleyen Karamollaoğlu, "Belli bir kesim ısrarla Kılıçdaroğlu'nun adaylığını koymasını istiyor. Diğer partileri yumuşatabilir düşüncesi var. Bundan dolayı Cumhur İttifakı'nın stratejisi sadece Kılıçdaroğlu ve CHP" diye konuştu.

"SEÇİME ORTAK ADAYLA GİRİLİRSE İŞ KOLAYLAŞIR"

Karamollaoğlu, "Seçime kadar ittifakların şu an belirlenmesini doğru bulmuyorum. Bizim politikalarımız ilkeler bazındadır. Bugünkü sistemin mutlaka değişmesine inanıyorum. Böyle demokrasi olmaz" dedi.

"Seçime ortak adayla girilmesi işi kolaylaştırır" yorumunda bulunan Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı yönündeki görüşleri üzerine "Seçime yakın isimler ortaya çıkar, karar verilir" diye konuştu.

Karamollaoğlu, "Bir buçuk sene gibi bir zaman var biraz daha kısa olacağını düşünüyorum, Türkiye'nin daha farklı bir evreye dönüşeceğini, herkesin Türkiye'de huzur için azami çaba göstereceğine inanıyorum. En büyük görev iktidara düşüyor. İktidar, en ufak bir gevşeklik uygularsa, Türkiye kimsenin istemediği bir badirenin içine girebilir. Burada mesuliyet güvenlik güçlerimizin" değerlendirmesinde bulundu.

"ERKEN SEÇİM BEKLİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim düşüncesi olmadığını belirten Karamollaoğlu, "2022'nin sonu veya 2023'ün başında seçim beklediğini" söyledi.

"CHP'NİN TARİHİNDE BÖYLE BİR HADİSE YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sadece CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığını vurgulayan Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu'yla irtibata geçen herkesi de o hedefe koyduğunu ifade etti. Karamollaoğlu, "Bu mantık toplumun bazı kesimlerinde karşılık buluyor. Biz bu memleketin içinde herkesle irtibat kurabilmeliyiz, bunu kim neye yorumlarsa yorumlasın Kılıçdaroğlu'nun parti meclisine başörtülü bir görevli almasını önemli buluyorum. Helalleşelim diyor. Kudüs ile ilgili yaptığımız mitingdeki konuşması önemli. CHP'nin tarihinde böyle bir hadise olmamıştı" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NU TAKDİR EDİYORUM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun politikalarını taktir ettiğini yineleyen Karamollaoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun politikaları bir günlük politika değil, "Biz yaptığımız hatalardan dolayı helalleşmeliyiz" sözü en doğru sözdü. Bir insan buna karşı cevap vermezse vebale girer" dedi.

"DEVLET HELALLEŞMEYİ GARİP GUREBA İLE YAPMALI"

"Ne pahasına olursa olsun helalleşmeyi bu devlet garip gureba ile yapmak zorundadır" diyen Karamollaoğlu, "Biz bir araya gelip bu ülkenin menfaatlerini düşünmeliyiz" diye konuştu.

Karamollaoğlu, "Dünyada da Türkiye'de de temel kriterler var huzur ve barış arzu ediliyor. Huzur ve barış insanların inançlarına imkan sağlanarak oluşur. Bizim devlet yönetimi için üç şartımız var işi ehline vermek, devlet yöneticileri şeffaf olmak zorunda, hesap görmek zorunda bunlar olmadan olmaz" diyen Karamollaoğlu, "Kimin başı sıkışsa kendini batı dünyasında bir ülkede atıyor, İslam ülkelerine gitmiyor"

"TORUNLARIM İMAM HATİP'İ BIRAKTI"

Karamollaoğlu, "Biz inancımızı bazı ibadetlere ve geleneklere hapsettik ama adalet, hoşgörü, liyakat, fikir, düşünme bunlardan uzaklaşıldı" yorumunda bulundu.

"Benim bu çıkışımı İslam'a karşı tavır sergileyenler oldu" diyen Karamollaoğlu, "Ben İslamcı değilim Müslüman'ım. Torunlarım bir kısmı yanlış uygulamalar yüzünden İmam Hatip'i bıraktı" dedi.

"BAHÇELİ'NİN BU MESAJI TUTMAZ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında 'Muhalefetiz' çıkısı açıklamalarına ilişkin, bu sözlerin öyle bir birlikteliğinin yürümeyeceğinin göstergesi diye değerlendirdi. "Bahçeli'nin bu mesajı tutmaz" diyen Karamollaoğlu, "Ekime kadar Sayın Bahçeli'nin Erdoğan'dan kopacağına ihtimal vermiyorum. Çünkü kendi geleceği söz konusu. Bir iktidar kendi içinde muhalefetini de barındırıyor. Bizim istediğimiz muhalefete Bahçeli şimdi varız diyor. Sayın Erdoğan söylenenleri kabul etmiyor, muhalif düşüncelere sahip olmasına rağmen biz ittifak içindeyiz diyor. Bu MHP'nin kaybettiği oyları yeniden toparlaması yönünde bir işaret olabilir" dedi.

Karamollaoğlu, "Erdoğan oy kaybediyor, partisi oy kaybediyor, kendisine destek veren MHP'de oy kaybediyor. MHP yüzde 7'lerin altına indi. Yüzde 7 baraj koyacaklar, MHP'nin bu barajı geçip geçmeyeceği belli değil. Bir endişe içindeler." dedi.

"ERDOĞAN, KENDİSİNDEN SONRA ONU GÖRMEK İSTİYOR OLABİLİR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Konseyi 8. Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın Aksakallılar Konseyi'ne Türkiye'nin Aksakalı olarak atandığını söyledi. Karamollaoğlu, Ak sakalın bilge kişi manasına geldiğini ifade ederek, "Genç bir ak sakallı sayılır o zaman. Bir ak sakallı belirlenmiş olması bu sefer oradan gelecek açık olacağı manasına gelir. Bu kişi bilge kişidir. Madem öyle bir vasıf verilmiş Binali Bey'in üzerine büyük sorumluluklar düşer. Sayın Erdoğan, kendisinden sonra onu görmek istiyor da olabilir" dedi.

"HERKESLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIM"

Karamollaoğlu sözlerini tamamlarken "Görüşmeye her zaman açığım, herkesle görüşmeyi arzu ederim önemli olan hususlar yeni fikirlere açık olması, biraz daha dinlemesi, hoşgörülü olması" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN