Konya'da dur ihtarına uymayan minibüsten cephanelik çıktı! Birleştirildiklerinde tam 140 adet tabanca...

Konya'da polis ekiplerinin dur ihtarına durmayan araç kovalamaca sonrasında yakalandı. Şans eseri denk gelen araçtan ise adeta bir cephanelik çıktı. Araçta yapılan aramada nohut dolu çuvala ve çoraba sarılmış vaziyette yüzlerce tabanca parçası ele geçirilirken, sürücü gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. O anlar ise böyle kaydedildi.

Polis ekiplerinin kovalamaca sonucunda yakaladığı minibüsten cephanelik çıktı.

İddialara göre Konya Emniyet Müdürlüğü, Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, yol uygulaması esnasında şüphelendikleri bir minibüse dur ihtarında bulundu. Dur ihtarına uymayan sürücü ile polis ekipleri arasında yaklaşık 60 kilometrelik kovalamaca yaşandı.

Şüpheli minibüs yaşanan kovalananın ardından Üstünler köyünde yakalandı. Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince minibüste detaylı arama yapıldı. Yapılan detaylı aramada koliler içinde kargo poşetleri ile paketlenmiş yüzlerce tabanca parçası ele geçirildi.

nohut-cuvalina-sarili-silahlar.png

NOHUT ÇUVALINA SARILI ŞEKİLDE BULUNDULAR

Nohut çuvalında çoraba sarılmış vaziyette saklanan tabancalar polisten kaçmadı Aramalar neticesinde araçta kargo poşetleri ile paketlenmiş yüzlerce tabanca parçası ele geçirildi. Yolcu koltukları arasında da içinde salça, nohut olan koli ve çuvallar da polisin dikkatinden kaçmadı. Polis ekiplerince içi nohut dolu bir çuvalda yapılan aramada çoraba sarılmış vaziyette atışa hazır birçok tabanca ele geçirildi.

BİRLEŞTİRİLDİĞİNDE 140 ADET TABANCA

Birleştirildiğinde 140 adet tabanca haline gelebilecek tabanca parçası polis ekipleri tarafından tek tek sayıldı. Araçta ele geçirilen 140 adet tabanca gövdesi, 142 adet tabanca namlusu, yiv ve set, 139 adet icra mili ve atım yatağı, 80 adet tabanca mili, sürgü tutucu ve pim ile nohut çuvalından çıkan 3 adet atışa hazır tabancaya el konuldu. Polis ekiplerince koliler ile kargo poşetlerinde ele geçirilen tabanca ve parçalarının piyasaya sürülmek üzere hazırlandığı öğrenildi. Gözaltına alınan minibüs sürücüsü Doğan Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

O anlar ise kameralara böyle kaydedildi.