Mustafa Ergen: Tutanaklar YSK sistemiyle uyuşuyor mu kontrol edebileceğiz

DEVA Partisi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ergen KARAR TV'ye konuk oldu. Seçimde sandık güvenliği için hazırladıkları saydik.biz'in detaylarını anlatan Ergen, "Millet İttifakı olarak her sandıkta bir tane oyumuz varsa o oyu veren kişi sabahtan akşama kadar orada beklerse oy güvenliği gibi bir sorunumuz olmaz" dedi.

SERKAN CAN BOZKURT I KARAR

KARAR TV Youtube kanalında yayınlanan 'Orta Dalga' programına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ergen, seçim günü oy kullanmaya gidecek vatandaşların sandık güvenliği için ne yapması gerektiği canlı yayında anlattı. Parti teşkilatının hazırladığı saydik.biz uygulaması YSK ile sandık tutanağının uyuşup uyuşmadığını vatandaşların kontrol edebileceğini belirten Ergen, "Amacımız 200 bine yakın sandıkta en az 1 temsilcinin sandık başlama ve bitiş tarihine kadar orada olması" ifadelerini kullandı.

"SANDIK BAŞINDA BEKLEYEN TUTANAKLARIN FOTOĞRAFLARINI ÇEKEREK SAYDİK.BİZ ADRESİNE YÜKLEYECEK"

Seçimde sandık güvenliğinin detaylarında bahseden Mustafa Ergen, "Bundan birkaç ay önce Millet İttifakı'nda seçim güvenliği komisyonu kuruldu. Amacımız 200 bine yakın sandıkta en az 1 temsilcinin sandık başlama ve bitiş tarihine kadar orada olması. Aynı zamanda STK'larla da işbirliği içerisindeyiz. Yapmanız gereken hangi sandığa gideceğiniz. Sandık sayıldıktan sonra bu tutanaklar sınıfın kapısına asılıyor. Sandık başında bekleyen temsilcimiz ise tutanakların fotoğraflarını çekerek saydik.biz adresine yükleyecek. Vatandaşlar ise oradaki tutanakların YSK sisteminde doğru olup olmadığını kontrol edecekler. Millet İttifakı olarak her sandıkta bir tane oyumuz varsa o oyu veren kişi sabahtan akşama kadar orada beklerse oy güvenliği gibi bir sorunumuz olmaz. Herkesin kendi oyunu sonuna kadar sahip çıkmasını telkin ederim" diyerek konuştu.

"BİZ ÜLKEYİ TEKNOLOJİ İLERİ KALKINDIRMAK İSTİYORUZ"

Genç nüfusun önemini canlı yayında vurgulayan Mustafa Ergen, "45 bin öğretmen ataması yetersiz. Atamalardaki dağılım ülkemizi götürmek istediğimiz duruma uymuyor. Biz ülkeyi teknoloji ve girişimcilik temelli kalkınmayla ayağa kaldırmak istiyoruz. Şu an girişimcilik toplumu içerisindeyiz ve bu toplumun ham maddesi de genç nüfus. Genç nüfusu en yüksek ülkeyiz. Genç nüfusu doğru bir eğitim sistemiyle bir araya gelmesi bizim en büyük hedefimiz. Aksi halde bu nüfus yaşlanmaya başlayacak ve fakirleşerek yaşlanacak. Amacımızın nüfusu zenginleştirerek yaşlandırmamız gerekiyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN