ROKETSAN yerli seyir füzesi Çakır'ı tanıttı

ROKETSAN bugün yeni seyir füzesi olan Çakır'ı tanıttı. Hava, deniz ve kara platformlarında kullanılabilecek 150 kilometrenin üzerinde menzile sahip olan bu seyir füzesi, turbo-jet motoru ve gelişmiş ağ tabanlı iletişim sistemi sayesinde ateşlendikten sonra hedef değiştirme veya hedefi iptal etmeye olanak sağlıyor.

Çakır füzesinin göze çarpan özelliklerinin başında ise bu füzenin çoklu bir platform olarak kullanılabilmesi geliyor. Bu füze çok sayıda mühimmat ile koordineli olarak görevini icra edebilme yeteneğine sahip bu özellik de kendisine stratejik üstünlük sağlıyor.

"İLK ATIŞ AKINCI'DAN YAPILACAK"

Radar soğurucu özelliğe sahip olan özel gövde tasarımı sayesinde yüksek beka kabiliyeti de sunan Çakır füzesi hem deniz hem de kara üzerinde alçak uçuş yapabiliyor. Üstün teknolojisi sayesinde düşman hava savunma sistemlerinin tespit etmesini de zorlaştıran Çakır gerekli durumlarda da kaçınma manevrası yapabiliyor.

ROKETSAN'ın kendi kaynakları ile başlatılan bu projenin tasarım çalışmaları ise halen devam ediyor. İlk test atışı bu yıl içerisinde Akıncı SİHA'sı vasıtasıyla yapılacak.

Platformun entegrasyonunun ise 2023 yılında gerçekleşmesi bekleniyor.

YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir