Sadullah Ergin: Seçim öncesinde bir memnuniyet oluşturmak için yaptırılmış bir istifa

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın istifasını değerlendirerek "Seçim öncesinde bir memnuniyet oluşturmak için yaptırılmış bir istifa. AFAD neredeydi?" dedi. KARAR TV'de konuşan Ergin, Elif Çakır ve Mehmet Ocaktan'ın sorularına yanıt verdi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Kahramanmaraş merkezli iki depremin 4. gününde Ahbap'a çadır satışı yaptığı ortaya çıkan ve tepkilerin odağına yerleşen Kızılay'ın Genel Başkanı Kerem Kınık istifa etti. Kızılay'dan yapılan açıklamada, "Dr. Kerem Kınık'ın talebi ile alınan karar çerçevesinde olağanüstü genel kurula kadar tüzük gereği 1'inci Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanlığına vekalet edecektir" ifadeleri yer aldı.

sade.png

'AFAD NEREDEYDİ?'

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın istifasını değerlendirerek, "Seçim öncesinde bir memnuniyet oluşturmak için yaptırılmış bir istifa. AFAD neredeydi? Gelen yardımlara 'Organize edeceğiz' diyerek şehrin girişinde el koyuyordu AFAD. Ayrıca Kızılay ve AFAD'ı birbirine rakip hale getiren bir politika izleniyor" şeklinde konuştu.

'O SANDIĞIN ANLAMI NE!'

Eski Adalet Bakanı ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin sandık güvenliği hakkında konuşarak şu ifadeleri kullandı: "Şu ana kadar alınan tedbirlerle seçimin sağlıklı şekilde ilerlemesine yetecek bir sistem oluştu. Siyasetçiler bu ülkede sandık sonucuna 'darbe' mukayesesi yaptılar. Sandığın mevcut yönetimi değiştirme ihtimali olmayacaksa o sandığın anlamı ne! Böyle bir mantık olabilir mi?"

'KEMAL BEY'İN LEHİNE FARK AÇILDI'

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs pazar akşamı seçimi kazanacağını ve iktidar olduktan sonra yapılacak işlerden bahseden Ergin, "Göreve başlar başlamaz, Pazarcık depreminin olduğu dakikadan bugüne kadar yaşanmışlıkları kronolojik olarak dakika dakika çıkarıp, nerelerde tökezlediğimizi tespit edip, onaracak adımlar atılmalı. Öte yandan son 10 gündür Kemal Bey'in lehine fark açıldı. Anket sonuçları bunu gösteriyor" dedi.

'BANA ÖĞRETTİKLERİNİZE UYUYORUM...'

Ergin, İmam Hatip’ten hocasının mektubuna KARAR TV ekranlarında cevap verdi: "Tam da bana öğrettiklerinize uyuyorum! 'Yanlışlıklara destek olma, yolsuzluk, hırsızlık gibi usulsüz işlerin peşine düşme, toplumun menfaatini kendi menfaatinin önüne koy...'"

HDP'nin meclisteki yerinden söz eden Ergin, "HDP, yasalara göre parlamentoda temsil ediliyor. HDP'li bir meclis başkanvekili söz vermeden kimse kürsüde söz alamıyor. Beraber mecliste çalışıyorsunuz ama başka bir siyasi parti HDP ile temas etmesin diyorsunuz" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN