Murat Sabuncu: İktidarın bir hikayesi kalmadı | Semra Alkan'la 40 Dakika

Gündemin öne çıkan başlıkların konuşulduğu Semra Alkan'la 40 Dakika'ya Gazeteci Murat Sabuncu konuk oldu. Sedat Peker'in somut iddialarına rağmen bile iktidarın sessiz kalmasını eleştiren Sabuncu, erken seçime işaret ederek, "Bu iktidarın elinde anlatacağı hikayesi kalmadı. Türkiye erken seçime gidecektir. Hiç umutsuz değilim" dedi.

DEMET İLCE | KARAR

Semra Alkan'la 40 Dakika'da gündemin öne çıkan başlıkları masaya yatırılıyor, konuklarla tartışılıyor. Programa bu kez, Gazeteci Murat Sabuncu konuk oldu. Sedat Peker'in başı ve sonu belli olmayan ifşaatları karşısında iktidarın suskunluğunu ve AK Parti'nin uyguladığı politikalar ile var olan sistemden dolayı gençlerin durumunu değerlendirdi.

"SOMUT İDDİALARDA BİLE ADIM YOK"

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in ifşaatlarını ve Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu değerlendiren Sabuncu, şunları söyledi:

"Sedat Peker'in somut iddiaları ile ilgili bile iktidardan bir adım yok. iddialara karşısında Her geçen gün daha fazla insan konuşuyor, itiraz ediyor. Bu ülkede Sezgin Baran Korkmaz tek değil ki. Reza Zarrab iktidarın propaganda aygıtı A Haber'de, arkasına Türk bayrağı konulup 'ne kadar başarılı, iyi bir insan' diye konuşturulmadı mı?"

"İKTİDARIN BİR HİKAYESİ KALMADI"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin getirmiş olduğu adaletsiz, yargının bağımsız olmadığı, tek adamlık rejimini eleştiren Sabuncu, iktidarın Sedat Peker'in iddialarından sonra artık bir hikayesinin kalmadığını dile getirdi. Mevcut sistemi eleştiren Sabuncu şöyle konuştu:

"Bu iktidarın elinde anlatacağı hikayesi kalmadı. O yüzden iktidar, din üzerinden gitmeye başladı. Türkiye'de artık insanlar, özellikle gençler demokratik bir alanda yaşamak istiyor. İş insanları güvendikleri bir ülkede yatırım yapmak istiyor. Türkiye'de bir nesil, huzur refahını kaybetti. Gençlerin hepsi 'ben gitmek istiyorum' diyor. Kimse Orta Doğu'daki bir ülkeyi saymıyor. Orta Doğu ülkesi olmak istemiyorlar. Ama siz ülkeyi ekonomik, yönetim ve siyasi olarak Orta Doğu ülkesine döndürürseniz gençler gitmek ister."

"TÜRKİYE AYAĞA KALKAR AMA BİZ ÇOK ŞEY KAYBETTİK”

Türkiye'nin yeniden ayağa kalkacağına ve erken seçime gidileceğine inandığını söyleyen Sabuncu, şunları söyledi:

"Türkiye'nin yolları, köprüleri, havalimanları için Türkiye, 10-20 yılını müteahhitlere para kazandırmak için geçiniyor. Türkiye'de her şey durdu ama bu müteahhitlere ödenecek para durmadı. Bu memleket tekrar ayağa kalkacaktır, para kazanacaktır ama biz insani olarak pek çok şey kaybediyoruz. Asıl sorun bunun nasıl yerine konulacağı. Ne büyük haksızlık HDP'ye kapatma davası açılması. Ne büyük haksızlık bir tweet attı diye insanların hapse atılması. Ne büyük haksızlık LGBT bireyin itelenmesi. Türkiye erken seçime gidecektir. Hiç umutsuz değilim."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN