Taha Akyol: Osman Kavala serbest bırakılacak

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, Ortak Akıl' programında gündemi değerlendirdi. Büyükelçilerin Osman Kavala bildirisi hakkında değerlendirme yapan Akyol, " Avrupa Konseyi istediği için Osman Kavala serbest bırakılacak" dedi.

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, Büyükelçi krizini, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıkladığı başbakanlık sistemini değerlendirdi. Taha Akyol, büyükelçilerin yayınladığı Osman Kavala bildirisi hakkında, "Muhtıra şeklinde yapılması yanlıştı" diyerek Osman Kavala için, "Avrupa Konseyi istediği için Osman Kavala serbest bırakılacak ve AK Parti iktidarı geri adım atmış olacak" ifadesini kullandı.

"KAVALA SERBEST BIRAKILACAK VE AK PARTİ İKTİDARI GERİ ADIM ATMIŞ OLACAK"

Akyol, Türk dış diplomasinin önceki dönemlerde yaşadığı krizlere değinerek, Osman Kavala davasıyla ilgili "Erdoğan, Mısır'a neler söyledi şimdi Mısır ile ilişkiler kurmaya çalışıyor. Osman Kavala, belirtilen tarihler arasında, Avrupa Konseyi böyle istediği için, bu iktidarın 2004 yılında anayasa değişikliği ile Uluslararası İnsan Hakları sözleşmesi "yerli ve milli hukuktan üstündür" diye anayasanın 90. maddesini yazdığı için, bu tarihler arasında Osman Kavala serbest bırakılacak ve AK Parti iktidarı geri adım atmış olacak" dedi.

"ZAFER BUNUN NERESİNDE?"

Osman Kavala'nın bırakılma seçeneğinin tümden ortadan kalkmadığını ifade eden Karaalioğlu,10 büyükelçi krizinin çözüme ulaşmasını 'zafer' olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları hakkında şunları kaydetti:

"Geri adım atmamakta yaptığımız tek şey; Birine kafayı taktık mı onu hapiste çürütene kadar tutuyoruz. Osman Kavala'nın hakkında hiçbir suçlama olmamasına rağmen 1500 güne yakındır cezaevinde. Şimdi zafer bunun neresinde? Osman Kavala'yı içerde tutmak bir zaferse, buna çok örnek verebiliriz. Bu nasıl bir zaferse 'elçileri göndeririz' demesinden sonra Türk parası değer kaybetmeye başladı. Bu nasıl bir zaferse, "10 tane elçi gönderiyorum" diyorsun, kimse telefonla arayıp bizi ikna etmeye çalışmıyor. Bu zafer değil bir felaketten dönmektir. Erdoğan, bunu siyasi bir propaganda olarak kullanacaktır." ifadelerini kullandı.

"AKŞENER'İN SİYASETİ, İKTİDARINDA DİKKATİNİ ÇEKİYOR"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in KARAR TV'de açıkladığı başbakanlık modeliyle ilgili konuşan Karaalioğlu, "Meral Akşener'in siyaseti iktidarın da dikkatini çekiyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun, Akşener'in sistem modelini, geniş bir yönetim paketi üzerinde çalıştığını anlıyoruz" dedi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı tezkeresine verdiği ret oyu içinse, "CHP'nin tezkere kararı Erdoğan'ın mutlak otoritesine karşı, bir zirveydi" diye değerlendirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN