Taha Akyol: Cumhurbaşkanlığı Sistemi ülkeyi iyiye götürmüyor

Türkiye'de demokrasinin zayıfladığını ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilerleyen yıllarda ülkeyi iyiye götürmeyeceğini söyleyen Taha Akyol, "Demokrasiden uzaklaşınca işin daha kötü olduğunu görme tecrübesi önemli" diyerek demokrasinin tekrar geleceğine dair umudunun olduğunu belirtti.

KARAR TV Youtube kanalında yayınlanan 'Bi' Karar Ver' programında KARAR Gazetesi Yazarı Taha Akyol, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faizi düşürme kararındaki ısrarının yatırımcıya güven kaybettirdiğini belirten Akyol, "Sadece pasaport ve gayrimenkul satarak gelen 4-5 milyar dolar civarında bir para var" dedi.

"MÜSLÜMANLARIN YANILGISI TARİHİ DİN ZANNETMELERİ"

Darülharp kavramı ve İslam hukuku hakkında konuşan Akyol, "Bu anlayışın günümüzde yapılan hataların, parti içerisinde eleştirilerek düzeltilme imkanının ortadan kalkması. Bugünkü anlayışın altında itaat kavramı var. Müslümanların yanılgısı tarihi din zannetme ve tarihte yer alan İslam büyüklerinin, o günkü anlayışla yazdıklarını dinin doğru yorumu sanmaktır. Abbasiler zamanındaki tarihi ve itaati kutsama haliyle devam ediyoruz" şeklinde yorumladı.

"TÜRKİYE'NİN YATIRIMA İHTİYACI VAR"

Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'nı destekleme kararını değerlendiren Taha Akyol, "Bir milliyetçinin Sayıştay'ın nasıl olması gerektiğini, Merkez Bankası'nın bağımsızlığını düşünmesi lazım. Bugün 'yükselen milliyetçilik' dediğimiz şey; o alçak bu hain, şu terörist ve dış güçler. Erdoğan bir konuşmasında 'biz iktidara geldiğimizde 220 milyar dolar yatırım sermayesi geldi' diyor. Şimdi Erdoğan 1 milyar dolar yatırım sermayesi geldi diyebilir mi? Sadece pasaport ve gayrimenkul satarak gelen 4-5 milyar dolar civarında bir para var. Türkiye'nin yatırıma ihtiyacı var" yorumunda bulundu.

"CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ ÜLKEYİ İYİYE GÖTÜRMÜYOR"

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ülkedeki demokrasiyi zayıflattığını söyleyen Akyol, "1930'lar dünyasının yumuşak halini yaşadığımızı düşünüyorum. O zaman da demokrasinin öldüğünü ve Yahudi icadı olduğu çok söylendi. Demokrasiden uzaklaşınca işin daha kötü olduğunu görme tecrübesi önemli. Batı dünyasının 1930 felaketinden çıkması 50 milyon insanın bombalarla öldüğü 2. Dünya Savaşı sonrası mümkün oldu. Çok şükür bugün ülkede böyle bir durum yok. Fakat şu da görünmeye başlandı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ülkeyi iyiye götürmüyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN