Taha Akyol 'Hamas terör örgütü değildir' söylemine dikkat çekti

KARAR TV'nin 'Neden Nasıl?' isimli programında konuşan Gülay Erdemli ve Taha Akyol, İsrail-Filistin arasındaki savaşın 25. gününü değerlendirdi. Bölgede yaşanan sıcak gelişmelere dikkat çekilirken Karar yazarları 'Hamas terör örgütü değildir' söylemine vurgu yaptı. Akyol, "Bir devlet adamı biraz da miting heyecanıyla ''Hamas bir terör örgütü değildir'' diyorsa, ''Sivillere yönelik saldırılarını asla tasvip etmiyoruz ve kınıyoruz'' diye eklemelidir" değerlendirmesini yaptı.

Taha Akyol ve Gülay Erdemli ile ekranlara gelen 'Neden Nasıl?' programı, hem dünya hem de Türkiye’de yaşanan kritik gelişmelerin nabzını tutmaya devam ediyor. 31 Ekim Salı günü saat 14.00'te gerçekleşen programda Akyol 'Neden 29 Ekim?' konulu kitabına atıf yaparak Cumhuriyet tarihine dikkat çekti. Öte yandan Gazze'deki yaşanan gelişmelere vurgu yapan Akyol, 'Hamas terör örgütü değildir' söylemine karşılık verdi.

yeni-proje-1.jpg

Karar yazarı Taha Akyol İsrail ve Filistin arasında çıkan savaşın 25. gününde bölgedeki krizin git gide derinleştiğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin'e olan desteğine vurgu yapan Akyol KARAR TV ekranlarında şu ifadeleri kullandı:

"Bir devlet adamı biraz da miting heyecanıyla ''Hamas bir terör örgütü değildir'' diyorsa, ''Sivillere yönelik saldırılarını asla tasvip etmiyoruz ve kınıyoruz'' diye eklemelidir. Bu da Türkiye'nin geleceği zarar görmesin diyedir."

ANITKABİR'E REKOR ZİYARET

Cumhuriyetin 100. yılında yapılan kutlamaların yetersiz olup olmadığı yönündeki sorulara yanıt veren Karar yazarı Akyol, "Siviller kutlamaları yaptı. Anıtkabir'e rekor ziyaret gerçekleşti" ifadesini kullandı. Erdoğan'ın Vahdettin Köşkü'nden yaptığı açıklamanın anlamına dikkat çeken Akyol, 'Vahdettin' ismine özel değerlendirme yaptı. Akyol, "Vahdettin, orduları dağılmış, tersaneleri işgal edilmiş bir ülkenin diplomasisini yapacak mizaçta bir insan değil. Hain sözü aşırı bir ifade ama aciz derseniz bu doğru bir söz" diyerek konuştu.