Taha Akyol: Muharrem İnce'nin adaylığı iktidarın istediği bir durum

Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce'nin adaylığını değerlendiren KARAR gazetesi yazarı Taha Akyol, "iktidarın istediği bir durum" şeklinde yorumladı. KARAR TV ekranlarında konuşan Akyol, "Sayın İnce, cumhurbaşkanlığına aday olduğu sırada verilmiş olan oyları kendi 'şahsına' verilmiş zannediyor. Halbuki Erdoğan'ın karşısına aday olduğu içindi" ifadelerine yer verdi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Millet İttifakı'nın 13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 100 bin imza sayısına ulaşarak 14 Mayıs seçimlerinde adaylık hakkını elde eden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi yarın ziyaret etti. Öte yandan adaylıktan çekilip çekilmeyeceği merakla takip edilen İnce verdiği röportajda, "Kemal Bey, Milli Yol ve Bağımsız Türkiye'ye gitmişse bize de gelecektir. Bekliyorum, buyursun. Kemal Bey gelirse konuşurum" şeklinde konuşmuştu. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmesinin ardından gözler 'ittifak yapılacak mı?' sorusuna çevrildi.

karaalioglu-akyol-ortak-akil.png

'SİYASETTE CİDDİYE ALMIYORUM'

Muharrem İnce'nin muhalefetinin oylarını böldüğü iddiaları ise sürüyor. KARAR TV'nin Ortak Akıl programında konuşan Taha Akyol ise Muharrem İnce'nin adaylığı hakkında, "Muharrem İnce'nin adaylığı kesinlikle iktidarın istediği bir durum. Muharrem İnce'nin kazanma ihtimali sıfır. Sayın İnce, cumhurbaşkanlığına aday olduğu sırada verilmiş olan oyları kendi şahsına verilmiş zannediyor. Halbuki Erdoğan'ın karşısına aday olduğu içindi o sırada. Ben Muharrem İnce'yi siyasette ciddiye almıyorum. Yapacağı popülizm bir takım ciddi sonuçlar doğurabilir" ifadelerine yer verdi.

'DİKTATÖRLÜKTE GÖRÜLECEK BİR TASARI...'

Taha Akyol, Türkiye'nin dış politikadaki duruşundan bahsetti. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, yargı reformunu eleştiren Savunma Bakanı Yoav Gallant’ı görevden alması üzerine binlerce İsrailli gece sokaklara çıktı. Netanyahu’nun evinin önündeki barikatlar yıkıldı, Başbakanlık ve Knesset önünde eylemler başladı, Tel-Aviv’deki otoyollara çıkan göstericiler trafiği kesti, üniversiteler süresiz boykot kararı aldı. Göstericilerden birinin taşıdığı pankartta şu cümleler yazıyor: “Sonumuz Türkiye gibi olmasın.” Bu sözlerin ardından Taha Akyol bu protestoya şu sözlerle değindi: "Sayın Erdoğan'ın 'Sevgili dostum' diye hitap ettiği Putin 'Merkez Bankası'na müdahale edersem Türkiye gibi oluruz' demişti. Netanyahu, diktatörlüklerde görülebilecek bir tasarı getirdi ve kitleler 'Sonumuzun Türkiye gibi olmasını istemiyoruz' dediler."

'HEM CEZA GELİYOR HEM DE KEPAZE OLUYOR'

Öte yandan 'Kesin olarak bildiğimiz bir 'kaçak petrol' işi var' diyen Mustafa Karaalioğlu KARAR TV konuyu gündeme getirdi. Karar gazetesinin "Birileri götürdü, cezası millete" başlığı ile gündeme getirdiği kaçak petrol skandalına ilişkin Enerji Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Türkiye'nin Irak'a ödeyeceği 1.4 milyar dolarlık tazminata yer verilmeyen açıklamada, Irak'ın Türkiye'ye tazminat ödeyeceği belirtildi. Bu konuya yönelik konuşan Karaalioğlu, "Türkiye buna alet edilmiş ve bu 1-2 şirket para kazansın diye yapılmış. Ülkeye hem ceza geliyor hem de kepaze oluyor! Türkiye zaten gri listede, birde petrol kaçakçılığı gibi utanılası bir işe bulaşmış." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ekonomi politikasından bahseden KARAR yazarı Taha Akyol, "TL'nin rekabet gücü, kendi paramızla düşürüldü. Dış ticaret açığı 110 milyar dolara çıktı! Öyle bir sistem ki, sağ elimi tedavi etmek için kullandığım tedavi sistemi, sol elimi felç ediyor" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN