Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu: Sinan Oğan, siyaseten intihar etti

KARAR TV'nin Orta Dalga programında Gülay Erdemli'nin sorularını yanıtlayan Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Sinan Oğan'ın destek kararını eleştirdi. ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'a yönelik 'siyaseten intihar etmiş oldu' mesajını veren Yusuf Halaçoğlu yapılan bu destekten sonra oyların Kemal Kılıçdaroğlu'na gideceğini belirtti.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Geçtiğimiz günlerde basın açıklaması yapan Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğine dair açıklama yaptı. Siyasi liderlerin eleştirilerine maruz kalan Oğan'a, Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Ankara'da yaptığı konuşmada 'Sayın Oğan ile milletçe zaferimizi 28 Mayıs'ta kutlayacağız' dedi.

'SİZ EVDE DURURSANIZ KAYBEDERSİNİZ'

KARAR TV'de konuşan Yusuf Halaçoğlu ise destekleme kararına yönelik, "Sandığa gitmezseniz, Türkçe bilmeyen bir Arap gelip oy kullanarak senin geleceğini belirler!" şeklinde konuştu. Sandığı işaret eden Halaçoğlu, "Kendi gelecekleri için oy kullanacaklar. Türkiye'de hiç yaşamamış insanlar Türkiye'nin yönünü belirlerken, siz evde durursanız kaybedersiniz." dedi.

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ'ın sığınmacılar konusunda durduğu çizgiye dikkat çeken Yusuf Halaçoğlu, "Özdağ, sığınmacılar konusu üzerinde durarak önemli bir destek kazandı. Sığınmacıların gitmesini isteyen en az yüzde 80-90 oranında bir kitle var. Bu kadar göçmeni kabul edip demografik yapımızı bozacak bir riske girmenin anlamı yok." ifadelerine yer verdi.

''KILIÇDAROĞLU'NA OY VERECEĞİZ' DEDİLER'

Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı adayı Erdoğan'a destek vermesinden sonra seçmenlerin Kemal Kılıçdaroğlu'na oy atacağını belirten Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu,"Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'na kaymasına tepki olarak birçok insan beni arayıp 'Kılıçdaroğlu'na oy vereceğiz bundan sonra' dediler. Sinan Oğan benim nazarımda artık değerini tamamen kaybetmiş durumda. Sözünden dönen, yalan söyleyen insandan hiç hoşlanmam. İnsanları yönlendirip imza vermelerini istedik, dönmeyeceğini söyledik ama mahçup duruma düştüm." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN