Kızarmış dondurma nasıl yapılır? Kızarmış dondurma tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Kızarmış dondurma nasıl yapılır? Kızarmış dondurma tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Çin mutfağı menüsünde hünerlerini sergilemek isteyenler ‘Kızarmış dondurma nasıl yapılır? Kızarmış dondurma tarifi ve malzemeleri nelerdir? soruları son günlerin en çok araştırılan konularından oldu. Uzakdoğu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden kızarmış dondurma tarifini sizler için hazırladık…

Dışı sıcak, içi soğuk servis edilen Çin yemeği uzakdoğu mutfağı severlerin ağzında leziz bir tat bırakıyor. Bu eşsiz lezzetteki tatlıyı denediğinizde haftada bir yapmadan duramayacaksınız. Peki yaz kış dondurma severlerin sevgilisi olan kızarmış dondurma tarifi ve malzemeleri nelerdir? İşte kızarmış dondurma yapılışı…

KIZARMIŞ DONDURMA NEDİR?

Kızarmış dondurma içi soğuk dışı sıcak servis edilen uzakdoğu mutfağına özgü bir tatlı çeşitidir. Ceviz, un, mısır gevreği top haline getirilmiş dondurmanın üzerine kaplanır. Kısa süre kızartıldıktan sonra ise servise hazırdır.

MALZEMELER

2-4 top vanilyalı dondurma
2 su bardağı mısır gevreği
1 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet yumurta
Kızartmak için: Sıvı yağ
Servis için: Çikolata sosu
Kıyılmış Antep Fıstığı

KIZARMIŞ DONDURMA NASIL YAPILIR?

Dondurmanızı buzdolabından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar dışarıda bekler. 4'e böldüğünüz dondurmaları her bir parçasını yuvarladıktan sonra malzemelere bulayın. Mısır gevreği, ceviz ve tarçını mutfak robotunda çekin.

Dolaptan çıkardığınız dondurmalarınızı sırasıyla önce yumurta akınıza daha sonra mısır gevreği karışımınıza bulayın ve 2 defa bu işlemi tekrar edin. Strece sardıktan sonra dondurucunuzda 2 saat bekletin. 2 saat beklettikten sonra yağınızı derin bir kaba koyun ve dondurmalarınızı kızartın. Dondurma toplarınızı yağın içinde 20-25 saniyenin fazla bekletmeyin.

Tencerenizin derin olmasına dikkat edin. Tava gibi mutfak eşyalarında kızartma işlemeni uygulamanız halinde pişme süresi uzayacak ve dondurmalarınız eriyecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN