Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara kimdir kaç yaşında ve nerelidir?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara kimdir kaç yaşında ve nerelidir?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, şu sıralar gündemde bir hayli yer alıyor. Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de hızla yayılan koronavirüs (Corona virüs) salgını için kurulan ‘Koronavirüs Bilim Kurulu’nda yer alan Prof. Dr. Ateş Kara’nın hayat hikâyesi karar.com’da…

Afrika’dan dünyaya yayılan Ebola’nın yayılmasını engellemek adına DSÖ’nün kurulu arasında da yer alan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Hacettepe Üniversitesi’nden mezun olmuştur. Peki, "Ateş Kara kimdir?", "Kaç yaşında ve aslen nerelidir?" İşte detaylar…

ATEŞ KARA KİMDİR?

Ankara Lisesi’ni bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan ve ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini 2000 yılında tamamlayan Ateş Kara, 1998-1999’da Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başasistanlığı görevini yürüttü.

2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ünitesi’nde çocuk enfeksiyon hastalıkları yandal ihtisasını bitiren Ateş Kara, aynı üniversitede çalışmaya devam ederken, 2004’te pediatri doçenti, 2010’da profesör oldu.

Dr. Ateş Kara, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim üyeliğini yaparken, hâlen Enfeksiyon Hastalıkları Derneği genel sekreteri görevini yürütmekte. Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında farklı danışmanlık da yapmaktadır.

EBOLA SAVAŞÇISI

Kurulda görev yapan isimlerden bazıları uluslararası alanda da tanınan ve daha önce Dünya Sağlık Örgütü’nde (DSÖ) danışmanlık yapan Prof. Dr. Ateş Kara, çeşitli dönemlerde farklı enfeksiyon tablolarına karşı danışmanlık yapmıştır. Ebola’nın Afrika’dan dünyaya yayılmasını önlemek adına kurulan 25 kişilik çalışma grubunda yer alan Kara, şu anda kurulda beraber çalıştığı Doç. Dr. Şebnem Erdinç ile birlikte o zamanlarda Türkiye için, Ebola virüs hastalığı bilgilendirme ve vaka yönetim rehberini hazırlamıştı.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Kurulda enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanları çoğunlukta yer alırken, çocuk enfeksiyon hastalıkları, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları uzmanlarıyla beraber koronavirüs tahlillerinin gerçekleştirildiği Ulusal Viroloji Laboratuvarı’ndan da bir temsilci yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı’ndan Bulaşıcı Hastalıklar Dairesi, Sağlık Tehditleri Erken Uyarı ve Cevap Dairesi ile Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı ve Biyolojik Ürünler Dairesi Başkanları da kurul üyesi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN