3'üncü doza sınırlı onay

3'üncü doza sınırlı onay

16 yaş üstü tüm nüfusun takviye doz olmasına karşı çıkan ABD Gıda ve İlaç Dairesi 65 yaş üstü ve yüksek risk grubundakiler için üçüncü doza onay verdi. Yüksek risk tanımına ağır hastalığı bulunan ve koronavirüs kapma olasılığı yüksek işler yapanlar dahil edildi. Bu konuda nasıl karar verileceği soru işaretleri yaratırken tüm yetişkin nüfusun takviye doz aşıyı olabilmesi yeniden ele alınacak.

KARAR DIŞ HABERLER

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), önceki gün 65 yaş üstü ve yüksek risk grubundaki Amerikalılar için üçüncü doz Pfizer/BioNTech aşısı için onay verdi. Böylece iki doz aşısının üzerinden en az altı ay geçmiş kişiler için hızlıca aşı dağıtımı yapılabilecek.

FDA, yüksek risk grubundakileri ağır hastalığı bulunan ve koronavirüs kapma olasılığı yüksek işlerde çalışanlar olarak belirlediğini açıkladı. ABD Salgın Hastalıklar Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) danışma kurulu da dün üçüncü doz aşı onayı için toplandı. ABD Başkanı Joe Biden, Ağustos ayında yaptığı açıklamada, FDA ve CDC’nin onayı sonrası 16 yaş üstü tüm Amerikalılar için üçüncü doz aşılamanın başlayacağını duyurmuştu. Cuma günü toplanan FDA, tüm Amerikalılara üçüncü doz aşı yapılması önerisini büyük çoğunluğun oyuyla reddetti. Onun yerine sadece 65 yaş üstü ve risk altındakilerin takviye doz olabilmesini oylamak için önceki gün bir araya geldi.

Danışma kurulu da 16 yaş üstü tüm nüfusun takviye doz olmasını gerektirecek bir bilimsel verinin henüz ellerinde olmadığını, bu konu üzerine daha fazla çalışma yürütülmesi gerektiğini açıkladı.

FDA’in bu çalışmalar yapıldıktan sonra tüm yetişkin nüfusun takviye doz aşıyı olabilmesini yeniden değerlendireceği belirtiliyor. Tek dozun yeterli olduğu Jennsen aşısının sahibiJohnson & Johnson da Salı günü, ikinci doz takviye aşının etkinliğini artırdığını açıkladı. Moderna’nın üçüncü doz aşıya ihtiyaç duyulup duyulmadığıyla ilgili çalışmaları ise sürüyor.

Biden’ın en yetkili sağlık danışmanı Dr. Anthony Fauci, birkaç hafta içinde onun da sonuçlanacağını belirtti. Pfizer/BioNTech aşısının takviye dozu için İsrail ve İngiltere’den halihazırda onay çıktı ve bu iki ülkede üçüncü doz aşılar uygulanmaya başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN