Alpaslan: Yaklaşık 300 bin turizmci aşılandı

Alpaslan: Yaklaşık 300 bin turizmci aşılandı

Turizmcileri Kovid-19'a karşı aşılanmasına ilişkin Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan açıklama yaptı. Alpaslan, şu anda yaklaşık 300 bin turizmcinin aşılandığını belirtti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en fazla etkilenen sektörlerden biri olan turizm sektöründe aşılama çalışmaları devam ediyor. Turizmciler de aşı olmasına öncelik verilen meslek grupları arasına alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, turizmcilerin aşılanmasına nisandan itibaren başlandığını belirtti ve "Mayıs ayının sonunda tüm turizmcilerin aşılanmasını hedeflemiştik. Aşı tedarikine göre, tüm turizm çalışanları haziran sonunda aşılanmış olacak. Şu an yaklaşık 300 bin turizmcimiz aşılandı. Turizmcilerin üçte ikisinin aşılandığını söyleyebiliriz" dedi.

'RUSYA İLE UÇUŞ TRAFİĞİNİN AÇILMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un geçen hafta Rusya'daki görüşmelerinin birinci gündem maddesinin iki ülke arasındaki uçuş trafiğinin açılması olduğunu aktaran Alpaslan, Rus heyetinin en kısa zamanda Türkiye'ye gelerek yerinde tespit yapacaklarını ifade etti.

Alpaslan, tüm ülkelerle irtibatlarının devam ettiği gibi Rusya ile de çalışmaların sürdüğünü dile getirerek, "Rusya ile uçuş trafiğinin açılması Türkiye açısından ve Türk turizmi açısından son derece önemli. En kısa zamanda Rusya ile uçuş trafiğinin başlamasını arzu ediyoruz. Buna yönelik çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor" diye konuştu.

Alpaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesiyle sürecin hızlanmasını beklediklerini bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN