Evsizlere 'ahlaksız' teklif: Yeter ki kabul edin, biletiniz bizden

Evsizlere 'ahlaksız' teklif: Yeter ki kabul edin, biletiniz bizden

Basel yönetimi, kentteki evsizleri göndermek için ilginç bir yönteme başvurdu. Yetkililer, evsizlere geri dönmeyeceklerini taahhüt ettikleri sürece istedikleri bir Avrupa şehrine bilet almayı teklif etti.

İsviçre'nin Basel kentinde yetkililer, evsizler ile ilgili ilginç bir çözüme gitti. Evsizlere, bir süre geri dönmeyeceklerini taahhüt etmeleri halinde Avrupa şehrine bilet alma teklifi sunuldu.

20 Minutes gazetesine konuşan Basel Adalet Departmanı Sözcüsü Toprak Yergu, şehirdeki evsizlerin bir bilet ve 20 İsviçre Frank'ı talebinde bulunabileceğini söyledi.

"YAZI İLE BELİRTMELİLER"

Evsizlerden bunun karşılığında belli bir süre şehre dönmeyeceklerini taahhüt eden bir sözleşme imzalamaları istenecek. Yergu, sözleşmeyi ihlal edenlerin sınır dışı edilebileceğini belirtti.

Yergu, şunları kaydetti: "İmkandan faydalananlar, İsviçre'ye dönmeyeceklerini yazıyla belirtmeli. En azından belli bir süreliğine. Kontrole takılırlarsa ülkemizden sınır dışı edilme riskiyle karşı karşıya kalırlar."

KARAR TEPKİ DE ÇEKTİ

Le News'un aktardığına göre 14'ü Romanyalı ve 7'si Alman olmak üzere 31 kişi teklifi kabul etti. Birçok kişi karara tepki gösterdi ve yönetimi "sokakları temizlemeye çalışmakla" suçladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN