İngiltere Kovid-19 belirtileri listesini güncelledi

İngiltere Kovid-19 belirtileri listesini güncelledi

İngiltere, araştırmaları sonunda Kovid-19 belirtileri listesini güncelledi. Buna göre; ateş, tat ve koku kaybı ile sürekli öksürüğün yanında, listede artık 9 semptom daha var.

İngiltere'de Kovid-19 belirtileri listesi, 9 yeni semptomu kapsayacak şekilde genişletildi. İngiltere Sağlık Güvenliği Kurumu'nun oluşturduğu liste, artık boğaz yanması, kas ağrısı ve ishal gibi belirtileri de içeriyor.

Ancak İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi NHS, yeni belirtilerin grip ve soğuk algınlığındakilerle "çok benzerlik gösterdiği" uyarısında bulundu.

BBC'nin aktardığına göre; İngiltere'deki orijinal Kovid enfeksiyonu belirtileri listesinde daha önce şu semptomlar vardı:

- Ateş - Tat ve koku alma kaybı - Yeni, sürekli öksürük

DSÖ'NÜN LİSTESİ DAHA UZUNDU

Pandemi, iki yılı aşkın bir süre önce başladığında bu üç belirti, ilk günlerde buzdağının görünen kısmı olarak değerlendiriliyordu. Dünya Sağlık Örgütü ve ABD dahil diğer ülkelerin belirti listesi ise daha uzundu. Fakat İngiltere'de resmi listeye hangi belirtilerin dahil edileceği ve bunlardan hangilerinin Kovid testi gerektireceği tartışma konusuydu.

Baş ağrısı Kovid'in bilinen belirtilerinden biri. Ama Kovid'in çok daha fazla nedeni olduğu için başı ağrıyan herkesin test yaptırmasının zor olacağı düşünülüyordu. Ateş, öksürük ve tat ve koku kaybında uzlaşıldı. Çünkü ya Kovid vakalarının çoğunda bu belirtiler görünüyordu ya da virüs büyük oranda bunlara yol açıyordu.

YENİ BELİRTİLER

Ama şimdi listede dokuz belirti daha var:

- Solunum güçlüğü
- Yorgunluk ya da aşırı yorgunluk hissi
- Vücut ağrısı
- Baş ağrısı
- Boğaz yanması
- Burun tıkanması ya da burun akıntısı
- İştah kaybı
- İshal
- Mide bulantısı

Londra'daki King's College Üniversitesi'nden Prof. Tim Spector, uzun bir süredir, geliştirdikleri Kovid-19 uygulaması Zoe'den gelen veriler ışığında belirti listesinin genişletilmesi çağrısında bulunuyordu.

Spector, "İki yıllık lobi sonunda koronavirüs semptomları nihayet değişti" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN