Son Dakika | Yeni anlaşma imzalandı: Biontech'ten Türkiye'ye 60 milyon doz daha

Son Dakika | Yeni anlaşma imzalandı: Biontech'ten Türkiye'ye 60 milyon doz daha

Son dakika haberi... Pfizer-Biontech, Türkiye ile yaptığı aşı anlaşmasını 120 milyon doza çıkardı.

Son dakika haberi... Pfizer-Biontech, Türkiye'ye ek 60 milyon doz için anlaşma sağlayarak toplam anlaşmayı 120 milyon doza çıkardı. Türkiye ayrıca 30 milyon doz daha aşı satın alma opsiyonunu da anlaşmaya ekledi

Pazartesi günü yapılan kabine toplantısı sonrasında gazetecilerle bir araya elen Sağlık Bakanı Fahretin Koca, “BioNTech ile Haziran'da 30 milyon, Temmuz, Ağustos ve Eylül'de de ciddi bir miktarın anlaşması yapıldı” ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamada Pfizer Türkiye Ülke Müdürü Cem Açık’ın, “Bu anlaşma ile Türkiye’nin COVID-19 aşılama çalışmalarının daha da ilerleyeceğini ümit ediyoruz. Pfizer, Türkiye’de kamu sağlığına katkı sağlamaya kararlıdır ve küresel salgına karşı BioNTech gibi bir ortağa sahip olmaktan gurur duymaktadır” ifadesi yer aldı.

Günde 1 milyon dozun üzerinde aşı yapabilme kapasitesi olan Türkiye yeterli aşı bulunamadığı için aşılama hızında kapasitesinin çok gerisinde kaldı.

Aşılama çalışmaları Ocak ayında başladığında günde 800,000 kişiye kadar çıkan aşılama hızı daha sonra geriledi. Aşılamanın başlangıcından bu yana geçen 127 güne bakıldığında her gün ortalama 122,000 kişi ilk doz aşısını olurken, ikinci doz dahil olmak üzere toplam günlük aşılama ortalaması 212,000 oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN