Kovid günlerinde Banksy bakışı

Kovid günlerinde Banksy bakışı

Gizemli sokak sanatçısı Banksy yeni eserinde, Kovid-19’la mücadele eden sağlık çalışanlarına dikkati çekti. Resminde hayali süper kahramanlar Örümcek Adam ve Batman’i çöpe atan sanatçı, bir çocuğun elindeki yeni oyuncağı olarak çizdiği hemşireyi Süpermen gibi resmetti.

SALİHA SULTAN- KARAR

Dünyaca ünlü gizemli sokak sanatçısı Banksy, yeni çalışmasını çarşamba günü İngiltere’deki Southampton General Hastanesi’nin kapısına bıraktı. Gizemli sokak sanatçısı Banksy yeni eserinde Örümcek Adam, Batman gibi hayali süper kahramanları çöpe atıyor ve çocuklara Kovid-19 salgınında büyük emek harcayan hemşireleri rol model olarak gösteriyor. Eserde, küçük çocuğun elinde görülen hemşire figürü, Süpermen’in göreve uçarken yaptığı gibi yumruğunu ileri doğrulturken görülüyor. Maske ve bone takan hemşirenin önlüğündeki kızıl haç ise resimdeki tek renk. Banksy’nin, resimle birlikte hastane çalışanlarına “Yaptıklarınız için hepinize teşekkür ederim. Bu resim siyah beyaz olsa da ortamı biraz aydınlatacağını umuyorum” notuyla gönderdiği ifade ediliyor.

Hastane yönetimi yaptığı açıklamada eseri sonbahara kadar hastanenin acil servis girişinde sergileyeceklerini, ardından geliri Ulusal Sağlık Sistemi’ne bağışlanmak üzere açık artırmaya çıkaracaklarını söyledi. Banksy’nin kendilerine yönelik jestinden büyük mutluluk duyduklarını belirten üniversite CEO’su Paula Head “Hastanemizde çok sayıda sevdiğimiz arkadaşımız ve çalışanımızı kaybettik, bu trajik kayıplardan doğrudan etkilendik. Banksy’nin, Ulusal Sağlık Sistemi’nde bulunan herkesin olağanüstü çabasına teşekkür etmek için bizim hastanemizi seçmesi büyük bir onur. Hastanedeki herkes tarafından büyük değer görecek bir resim bu. İnsanlar o yoğunluğun içinde bir anlığına da olsa bu resme bakıp düşünecekler. Hastanemizde çalışanların yanı sıra hastalarımız için de büyük bir moral olacak” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN