Kredi ve kredi kartı borcu erteleme nasıl yapılıyor? Bankalardan son dakika açıklaması

Kredi ve kredi kartı borcu erteleme nasıl yapılıyor? Bankalardan son dakika açıklaması

Bankaların koronavirüs (corona virüs) tedbirleri kapsamında kredi ve kredi kartı erteleme fırsatı sunduğu daha önce gündeme gelmişti. Peki kredi ve kredi kartı borcu ertelemesi nasıl yapılıyor? İşte detaylar…

Bankalardan ekonomik tedbirler kapsamında aldıkları önlemlere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Müşterilerin zorlu dönemde ekonomik olarak daha fazla zorluk yaşamamaları adına bankalar kredi ve kredi kartı borçlarını erteleme imkânı sundu.

KREDİ VE KREDİ KARTI BORCU ERTELEME NASIL YAPILIYOR?

Tüketiciler kredi ve kredi kartı borçlarını borçlu oldukları bankalar üzerinden nasıl erteleme yapıldığını araştırmaya devam ediyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında ekonomik anlamda tüketicilerin daha az etkilenmesi adına bankalar kredi ve kredi kartlarını erteleme imkanı sundu

HANGİ BANKALAR KREDİ VE KREDİ KARTI TAKSİTİNİ ERTELİYOR?

Ziraat Bankası bireysel müşterilerinin 31 Mart’a kadar ödemesi gereken taksit, ana para ve kar payı ödemelerini öteleme fırsatı verdi. Kredi ve kredi kartları ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen müşteriler banka ile iletişime geçebilirler.

Halkbank, bu süreçte başta KOBİ ve esnaflar olmak üzere tüm müşteriler kesintisiz hizmet vermeye devam ediyor. Müşterilerinin talep etme durumunda kredi vadelerini 3 ay süre ile faizsiz olarak erteleme imkanı sunmaktadır. Daha fazla bilgi almak için banka ile iletişime geçmek gerekecektir.

Vakıfbank’ta müşterilerine bu süreçte kolaylık sağlayan bankalardan oldu. 9 maddelik destek paketini yayınlayan banka müşterilerine pek çok konuda kolaylık sağlayacak.

İş Bankası, Denizbank, QNB Finansbank, Şekerbank, TEB, Albaraka, Alternatifbank gibi bankalarda müşterilerine kolaylık sağlayan bankalardan oldu.

Tüm bunların yanı sıra orta ve dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürecek bir haber de Bakan Berat Albayrak’tan geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada orta ve dar gelirli vatandaşlara finans desteği sağlanacağını duyurdu.

Geliri 5 bin TL’nin altında olanlar, emekliler ve serbest meslek çalışanları anlaşmalı bankalar üzerinde 6 ay ödemesiz 36 vadeyle 10 bin TL’ye kadar destek kredisi çekebilecekler. Çekilen destek kredilerinin geri ödemesine 6 ay sonra başlayabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN