Kültür sanat dünyası yasta... Tüm konser ve eğlenceler iptal

Kültür sanat dünyası yasta... Tüm konser ve eğlenceler iptal

Suriye'nin İdlib kentinde 33 askerimizin şehit verdiğimiz hain saldırının ardından bütün Türkiye'de konserler ve etkinlikler bir bir iptal ediliyor.

Suriye'nin İdlib kentinde rejim kuvvetlerinin alçak saldırısında 33 askerimizin şehit olmasının ardından bütün Türkiye'de eğlence amaçlı düzenlenen konserler ve etkinlikler ardı ardına iptal ediliyor.

KONSERLERE İPTAL YA DA ERTELEME

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, bu akşam Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’ndaki konserini iptal etti.

Bugün 46'ncısı düzenlenecek Altın Kelebek Ödül Töreni de iptal oldu.

Sanatçı Haluk Levent, bugün Moda Kayıkhane’de yapılması planlanan konserini 3 Nisan’a erteledi. Levent'in Antalya konseri de şehitlerimiz nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi.

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'da ileri bir tarihe ertelendi.

Babylon'da 28 Şubat ve 29 Şubat'ta gerçekleşecek Altın Gün konserleri başka bir tarihe ertelendi.

Bu akşam İzmir Sold Out Performance Hall’da gerçekleşecek olan New Model Army & The Ringo Jets konseri de yaşanan üzücü gelişmeler nedeniyle iptal edildi.

Bu akşam Arter’de gerçekleşmesi planlanan Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler Üçlüsü konseri “İdlib’deki saldırı ve toplum olarak yaşadığımız derin acı nedeniyle” iptal edildi.

DOP ve DT ETKİNLİKLERİNE 3 GÜN ARA

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerinin hain saldırısı sonucu Mehmetçiklerimizin şehit olması sebebiyle Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüz ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün tüm sanatsal faaliyetlerine 3 gün süreyle ara verdiğini açıkladı.

İBB EĞLENCE ETKİNLİKLERİNİ İPTAL ETTİ

İBB’den yapılan açıklamada, İBB iştirak ve bağlı kuruluşlarının düzenlediği etkinliklerden, konser ve eğlence niteliği taşıyanların iptal edildiği belirtildi. Ayrıca İBB’ye bağlı 13 kültür merkezlerindeki konserler ve yetişkin tiyatroları için de sahnelememe karar alındığı, bu salonlardaki çocuk oyunlarının da yine kapsam dışında tutulduğu açıklandı.

KADIKÖY YASTA

Kadıköy Belediyesi de etkinliklerini iptal etti. Belediyenin kurumsal hesaplarından yapılan yazılı açıklamada, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. 28, 29 Şubat ve 1 Mart tarihlerindeki tüm etkinliklerimiz iptal edilmiştir. 2 Mart tarihindeki Kraliçe Lear film gösterimi ileri bir tarihte gerçekleştirilecektir." sözlerine yer verildi.

İdlib'de yaşanan tarihimizin en alçak nedeniyle bütün Türkiye'de konserler, etkinlikler iptal edildi, İstanbul'da eğlence mekanları kapatıldı, birçok etkinlik ve defile de ertelendi.

İŞ SANAT'TAN ERTELEME VE İPTAL

İş Sanat, basınla paylaştığı erteleme ve iptal açıklamasında “Dün yaşanan alçak saldırılarda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, tüm ülkemize sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. İş Sanat'ta 1-2 Mart’ta gerçekleştirilmesi planlanan Sait Faik hikâye dinletisi ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yeni etkinlik tarihleri hakkında bilgilendirme yapılacaktır. 4 Mart’taki Fatih Erkoç ile Caz Rüzgârı konseri ise iptal edilmiştir. Konser biletlerinin iadesi Biletix’ten gerçekleştirilebilir. Kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ

İstanbul Kültür Üniversitesi, 5 Mart’ta gerçekleştirmeyi planladığı “İKÜ Kariyer Onursal Ödülleri” etkinliğini erteledi. İKÜ açıklamasında “İdlib’de yaşanan hain saldırı nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yeni tarih, en kısa sürede paylaşılacaktır” dedi.

BEŞİKTAŞ’TA TÜM ETKİNLİKLER ERTELENDİ

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yaşanan üzücü olaylardan dolayı kültür ve sanat etkinliklerinin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurarak şu ifadeleri kullandı:

‘’Ülkece yaşadığımız acı gelişmeler nedeniyle 28- 29 ve 1 Mart’ta gerçekleşmesi planlanan kültür ve sanat etkinliklerimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir. Aklımız ve kalbimiz Mehmetçiklerimizle. Başımız sağ olsun.’’

TATAVLA KARNAVALI TARİHİ BELİRSİZ

Tatavla Karnavalı kapsamındaki tüm etkinlikler ertelendi. Karnaval yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Aldığımız çok üzücü haberler nedeniyle Tatavla Karnavalı kapsamındaki tüm etkinlikler belirsiz bir tarihe ertelenmiştir” ifadeleri yer aldı.

ISPARTA DA YASTA

Isparta Belediyesi tarafından daha önce duyurusu yapılan ve her türlü organizasyonu tamamlanan bazı etkinliklerin iptal edildiği bildirildi. Türkiye’nin milli güvenliğini sağlamak üzere Suriye’nin İdlib kentinde görev yapan askerlerimize yönelik Esed rejim unsurlarının alçakça yapmış olduğu hava saldırısı sonucu 33 kahraman Mehmetçiğimizin şehit düşmesi ve yaralılarımızın bulunması dolayısıyla Isparta Belediyesi tarafından alınan kararlar şu şekilde:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Mart 1930 tarihinde Isparta’ya teşriflerinin 90’ıncı yıldönümü anısına, 1 Mart 2020 Pazar günü düzenlenmesi planlanan Atatürk Halk Koşusu ile yine 6 Mart 2020 Cuma günü Işıkkent Spor Salonunda saat 20.00’da düzenlenecek olan Gökhan Türkmen Konseri iptal edildi.”

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR'DEN KONSER İPTALİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Mart'ta düzenlenmesi planlanan 'Özay Gönlüm'ü Anma Konseri'nin Türkiye'yi yasa boğan şehitler nedeniyle ertelendiğini açıkladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, yazılı açıklama yapıp, Suriye'nin İdlib'de gerçekleşen saldırı sonucu şehit düşen kahraman Türk askerleri nedeniyle, usta sanatçı Özay Gönlüm için düzenlenecek anma konserinin iptal edildiğini duyurdu.

Açıklamada, "01 Mart 2020 Pazar günü saat 20.30'da Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Mehmet Gazi Salonu'nda yapılması planlanan 'Özay Gönlümüzde 20'nci Yıl Anma Konseri' daha sonra belirlenecek başka bir tarihe ertelenmiştir" denildi.

ZONGULDAK TUĞKAN KONSERİ ERTELENDİ

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde gerçekleştirilmesi planlanan Tuğkan konseri Suriye'nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına yönelik hava saldırısında 33 askerimizin şehit edilmesi üzerine iptal edildi. Kdz Ereğli Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi'nde 28 Şubat 2020 (bugün) gerçekleşecek olan Tuğkan konseri Mehmetçiklerimize yönelik yapılan hain saldırı sonucu 33 askerin şehit olması nedeniyle 18 Mart 2020 tarihine ertelendi.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Mart ayında yapılması planlanan konser, şenlik ve etkinlikler İdlib’ten gelen 33 şehit haberinin ardından iptal edildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 90'ıncı yıldönümü kapsamında 6 Mart Cuma günü saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan Haluk Levent Konseri iptal edildi.

ANTALYA ŞEHİR TİYATROSU PERDEYİ KAPATTI

Antalya Şehir Tiyatroları da bu hafta sonu sahnesini açmayacak. Antalya Şehir Tiyatrosu’nun 1 Mart Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneleyeceği çocuk oyunu Kırmızı Başlıklı Kurt ve 20.00’de sahnelenecek yetişkin oyunu İstibdat Kumpanyası oyunu iptal edildi.

Başkan Muhittin Böcek, “Ata’mızın Antalya’ya geliş yıldönümünde düzenleyeceğimiz Haluk Levent konseri şehitlerimiz nedeniyle iptal edilmiştir. Ayrıca Mart ayı içerinde daha önceden yapılması planlanan konser, şenlik gibi etkinliklerimizi de iptal ettik. Acısı yüreğimizi dağlayan şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Yüce milletimizin başı sağolsun” dedi.

İSTANBUL YEREL YÖNETİMLERDEN İPTAL

Sarıyer Belediyesinin sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, "Sevgili Sarıyerliler, bugün etkinlik paylaşımı yapılmayacaktır. Bugün her şey yine de yolunda gibi davranılmayacaktır. Canımız onlarca yerinden yanıyor. Şehitlerimiz var. Ülkemizin başı sağ olsun’ denildi.

Maltepe Belediyesinin açıklamasında 3 gün boyunca yapılması planlanan etkinliklerin iptal edildiği belirtildi.
Şişli Belediyesince yapılan paylaşımda, "Komşularımızın dikkatine, hafta sonu boyunca planlanan bütün etkinliklerimiz iptal edilmiştir” denilirken, Büyükçekmece Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bu akşam sahnelenecek Füsun Demirel'in "Şişman Güzeldir" tiyatro oyunu iptal oldu, ilçede hafta boyunca yapılması planlanan tüm kültür sanat etkinlikleri ertelendi.Bahçelievler, Pendik, Beylikdüzü, Beşiktaş, Ümraniye, Fatih, Üsküdar, Ataşehir Sultanbeyli ve Eyüp belediyeleri de 3 gün süreyle etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu.

YAŞAR KEMAL ETKİNLİĞİ İPTAL

Yapı Kredi Kültür Sanat'ta bugün yapılacağı planlanan "Yaşar Kemal Anısına" etkinliğinin de iptal edildiği duyuruldu.

İKSV, İSTANBUL MODERN'DEN TAZİYE MESAJI

İKSV ve İstanbul Modern sosyal medya hesaplarından “Suriye İdlib’deki şehitlerimiz için Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımız için acil şifalar diliyoruz” mesajı paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN