4 yeni kitap okurlarıyla buluştu

4 yeni kitap okurlarıyla buluştu

Alain De Botto’un ‘Haberler’ kitabı Everest Yayınları tarafından okura sunuldu. Hollandalı siyasetçi Joram van Klaveren’in ‘Mürted’ kitabı Mana Yayınları tarafından Türkçeye kazandırıldı. Nihan Özebeoğlu’nun ilk hikaye kitabı ‘Bir Misket Limon Bir de Kamile’ Ötüken Neşriyat tarafından okura sunuldu. Melda Davran’ın ‘Kalbinin Rotasındaki Kadınlar’ adlı kitabı Mona Kitap’tan yayımlandı.

SALİHA SULTAN

HABERLERE BİR DE ALAİN DE BOTTON’UN GÖZÜNDEN BAKIN

‘Aşk Üzerine’, ‘Felsefenin Tesellisi’ gibi tüm dünyanın günlük hayatın altındaki felsefi mekanizmaları anlaşılır bir dille çözümlediği kitaplarıyla tanıyıp sevdiği Alain De Botto’un ‘Haberler’ kitabı Everest Yayınları tarafından okura sunuldu. Botto, Zeynep Baransel tarafından Türkçeye aktarılan ve ‘Bir Kullanma Klavuzu’ alt başlığıyla yayımlanan kitabında bu kez haberleri mercek altına alıyor. Politika, Dünyadan Haberler, Ekonomi, Ünlüler, Felaket, Tüketim gibi başlıklar altında haberlerin nasıl okunabileceğine dair bir kılavuz sunuyor. Her gün maruz bırakıldığımız bu bilgi yığınının gerçeklik algımızı nasıl şekillendirdiğine ve nasıl analiz edilmesi gerektiğine işaret ediyor.

25kr02sol1.jpg

İSLAM KARŞITI KİTAP YAZARKEN MÜSLÜMAN OLMUŞTU

Hollandalı siyasetçi Joram van Klaveren’in ‘Mürted’ kitabı Mana Yayınları tarafından Türkçeye kazandırıldı. ‘Sekülerleşme ve Terör Çağında Hıristiyanlıktan İslama Geçiş’ alt başlığıyla yayınlanan kitabı Leyla Yıldırım çevirdi. Aşırı sağcı Wilders’in veliaht prensi olarak da anılan Joram, İslam’a karşı sert bir eleştirmen olarak biliniyordu. Eski bir PVV üyesi ve parlamento üyesi olarak, Hollanda’da camilerin kapatılması, Kur’an’ın parlamentodan kaldırılması ve İslam’ın yasaklanması da dahil olmak üzere İslam’la ilgili birçok önerge verdi. Bu düşünce ve görüşlerini pekiştirmek için de İslam hakkında eleştirel bir kitap yazmaya başladı. Ancak yazarken, İslam’a bakışını sarsan çok fazla şeyle karşılaştı. Joram, işte bu kitapta bu süreçteki kişisel ve teolojik yolculuğunu ve geçirdiği gelişimi anlatıyor. Kitap, hem Müslümanlar hem de gayrimüslimler için mutlaka okunması gereken ibretlik bir eser olarak raflarda.

25kr02sol3.jpg

DOKSANLARDAKİ GÜNDELİK HAYATIN KAYIT DIŞI TARİHİ

Nihan Özebeoğlu’nun ilk hikaye kitabı ‘Bir Misket Limon Bir de Kamile’ Ötüken Neşriyat tarafından okura sunuldu. Usta hikayeci Emin Gürdamur, Özebeoğlu’nun hikayelerini okurlara şu sözlerle takdim ediyor: “Yazıyla hayat arasındaki dengeyi ustalıkla kuran Özebeoğlu, yakın tarihe ait eğlenceli, mizahi öyküler yazıyor. Aslında anlattıkları bizim o büyük hikâyemizi tamamlıyor. Hafızalarımızda hayal meyal kendine yer bulan küçük insan hikâyelerini çarpıcı, mizah dolu ayrıntılarla netleştiriyor. Doksanlara ait gündelik hayatın kayıt dışı tarihini yazan Özebeoğlu, bir mizah yazarının her şeyden önce üstesinden gelmek zorunda olduğu meseleyi de içtenliği sayesinde aşıyor.”

25kr02sol.jpg

KENDİ YOLUNU ARAYANLARA İLHAM VEREN KADINLAR

Melda Davran’ın ‘Kalbinin Rotasındaki Kadınlar’ adlı kitabı Mona Kitap’tan yayımlandı. Kitapta Türkiye’nin ilk dublaj sanatçılarından Adalet Cimcoz, dramını neşesiyle örten Adile Naşit, ‘Ben modayı taklit etmem, yaratırım’ diyen Alev Ebuzziya, ilk kadın parti genel başkanı Behice Boran, hastaneler kuran Bezm-i Âlem Sultan, rehberi ‘Küçük Prens’ olan filozof İoanna Kuçuradi gibi 41 kadının hikayesi yer alıyor. Türkiye’nin farklı dönemlerinden, toplumun farklı katmanlarından gelseler de kendilerine dayatılanları değil, kalplerinin sesini dinlemeyi tercih eden bu kadınların çarpıcı hayat öyküleri ülkenin yakın tarihine ışık tutarken kendi yolunda ilerlemek isteyenlere ilham oluyor.

25kr02sol2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN