Ahmet Güneştekin yeni sergisini tanıttı: 'Hafıza Odası' Diyarbakır'da

Ahmet Güneştekin yeni sergisini tanıttı: 'Hafıza Odası' Diyarbakır'da

Ünlü sanatçı Ahmet Güneştekin, Pilevneli Galeri'nin sunumu ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde bugün Keçi Burcu'nda açtığı "Hafıza Odası"yla yeni eserlerini sergiliyor.

Batmanlı sanatçı Ahmet Güneştekin, 16 Ekim-16 Aralık 2021 tarihleri arasında Diyarbakır Keçi Burcu'nda ziyarete açılacak, bazı eserlerinin ilk kez sergileneceği "Hafıza Odası" adlı sergisi öncesi gazeteci ve yazarlarla bir araya geldi.

'BU COĞRAFYA BENİM AİLEM, ESERLERİMİ GÖRMELERİ ÇOK ÖNEMLİ'

Independent Türkçe'den Veysi Polat'ın aktardığına göre; sergiyi ilk kez Diyarbakır'da yapmasının nedenini çocukluğundan örnekler vererek anlatan Güneştekin, "Çocukluğumdan beri resim yapmayı çok severim. Çocukken bir şey yaptığım zaman önce ailemin görmesini isterdim. Rahmetli babam çok destek verirdi resim yapmama. Ailem beğenince dünyalar benim olurdu; ondan sonra başkalarına gösterirdim. Şu anki durumum tam da çocukluğumdaki gibi. Ben burada aileme göstermeye geldim. Bu coğrafya benim ailem, benim mahallem. Onun için çok önemsiyorum" dedi.

Güneştekin, "Dünyanın pek çok şehrinde sergiler açtım, büyük sanat etkinliklerin içinde yer aldım. Fakat hep bu coğrafyada insanların, kendi aralarından çıkan birinin yaptığı işleri görmesini arzuluyordum. Dışarıdaki övgüler güzeldir elbet, ancak aile bundan mutlu olduğu zaman bu başka bir şeydir" diye konuştu.

ahmet-gunestekin.jpg

'5 NO'LU KORİDOR'DA DİYARBAKIR CEZAEVİ'NDE YAŞANANLARI ANLATTI

Keçi Burcu'nda 16 Ekim-16 Aralık tarihleri arasında açık olacak sergisinde Diyarbakır'a özgü olaylara dikkat çekmek istediğini ifade eden Güneştekin, en önemli yeni eserinin de 1980 darbesinde işkencelerle gündeme gelen Diyarbakır Cezaevi'nde yaşanılan olayları anlatan "5 No'lu Koridor" olduğunu söyledi.

hafiza-001.jpg

'GEÇMİŞLE YÜZLEŞECEĞİZ'

"Yarın ilginç bir sergiyle karşılacaksınız. Aslında birçoğunuz yaptığım bazı işlere yabancı değilsiniz. Çoğunuz görmüştür ama bu sergi için özellikle yaptığım önemli işler var" diyen Güneştekin, şöyle devam etti:

"Kayıp Alfabe' oldukça önemli bir iştir. Kadınlarla ilgili önemli bir çalışmam var. 'Yoktunuz' adlı eserim zaten bilinen bir eser; o da sergilenecek. Bir de sergi salonu dışında üst kata, Keçi Burcu'nun tepesine çıkarken arada bir tünel var. O tünel bir zindana gidiyor. Orda da aslında yakın zamanda Türkiye'deki birçok şeyi sorguluyor. Bu serginin ismini 5 No'lu koydum. O tünelden geçerken biraz sıkıntı çekeceksiniz. Bu sergi birçok şeyle yüzleşmemizi sağlayacak."

Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ile Doğu ve Gündeydoğu'dan çok sayıda STK başkanı katılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN