Bu Keskin Nişancı Kadın Dünyayı Dize Getirdi! İşte Almanları Korkudan Titreten Kievli Bayan Ölüm Pavlichenko

Bu Keskin Nişancı Kadın Dünyayı Dize Getirdi!  İşte Almanları Korkudan Titreten Kievli Bayan Ölüm Pavlichenko

Dünyanın en iyi keskin nişancılarının kadınlar olduğunu biliyor muydunuz? Bilmiyorsanız şimdi size Rus-Alman savaşının en gözü kara ve bulduğunu tek hedefte indiren Rusya'nın en başarılı keskin nişancısından bahsedeceğiz. Bu kadın 2. Dünya savaşında Almanların tam bir baş belası olmuştu. İşte Nazi askerlerine beyaz bayrak sallatan bayan ölüm.

Genelde her ordunun içerisinde birbirinden gözü kara keskin nişancılar bulunur. Savaş gibi tehlike ortamlarında ortaya çıkan bu hayaletlerin elinden kurtulmak o kadar da kolay değil. Uzun mesafelerden hedefini nokta vuruşuyla düşüren bu keskin nişancılar özel eğitimlerden geçen kişilerdir. Peki en iyi keskin nişancı kadınlar kim? İşte Nazilerin korkulu rüyası olan Kievli Pavlichenko ve hayatı.

KİEV'DE BAŞLAYAN HAYATI SOVYET BİRLİĞİ'NDE SON BULDU

Kızıl Ordu'nun en savaşçı kadınları arasında olan Lyudmila Pavlichenko (Lyudmila Pavlichenko), 2. Dünya Savaşı'nda deyim yerindeyse Nazilerin celladı olmuştur. Lakabı bayan ölüm olan bu kadının hayatının her detayı ağız açtıracak cinsten.

pavlicenko.jpg

14 yaşında ailesi ile birlikte Kiev kentine taşınan Pavlichenko, 12 Temmuz 1916 tarihinde doğmuştur. Kiev'de küçük yaşlarda fabrikada öğütücü olarak çalışan Pavlichenko üniversite öğretimini de Kiev Üniversitesi Tarih bölümünde tamamlamıştır. Genç dönemlerinde savaş tekniklerine meraklı olan Pavlichenko nişancılıkta kendini geliştirmek için atçılık kulübüne başladı. Ve Pavlichenko'nun askerlik serüveni de başlamış oluyordu.

pablo.jpg

NAZİLERİN BAŞ BELASI

2. Dünya savaşının başlamasına neden olan Nazi Almanya'sının Sovyet Rusya'ya saldırmasıyla başlayan süreçte Pavlichenko Tarih bölümünün 4. sınıfında iken 24 yaşında Sovyetler Birliği'ne gönüllü olarak katılıyor. Bakımlı tırnakları ve dikkat çeken giyimi ile orduda dikkatleri çeken bu kadın keskin nişancılar arasına adını en ölümcül keskin nişancı olarak yazdıracaktır.

apka.jpg

HEMŞİRELİKTEN KESKİN NİŞANCILIĞA

Bir anda kendisini ordunun içinde bulan Pavlichenko, ordunun hemşiresi olarak hizmet etmeye başlamıştır. Ama savaşçı ruhunu asla kaybetmeyen Pavlichenko, kesin nişancı olma hayalini de asla bırakmamıştır. Gittiği atçılık kulübünde edindiği bilgileri ve belgeleri orduya sunan Pavlichenko cepheye asker olarak gitmek istediğini belirtmiştir. Ordunun dikkatini çeken Pavlichenko, 1891/30 model Mossin-Nagant tüfeğiyle birlikte 25. Piyade Tümeni'ne gönderilmiştir.

kive.jpg

ALMAN ASKELERİNİN KORKULU RÜYASI OLMUŞTU

Sovyet Birliği'ne bağlı cephede 2 buçuk ay görev yapan Pavlichenko ordunun sınırı sayısı olan 187 ölüme ulaşarak onaylanmış zaiyatı tamamlamıştır. Alman askerlerinin korkulu rüyası olan Pavlichenko 309 Alman askerini öldürerek -ki bunların arasına 34 tanesi keskin nişancı- tarihe en başarılı keskin nişancı olarak geçmiştir.

po.jpg

BEYAZ SARAY'A GİREN İLK SOVYET ASKERİ

Savaş'tan sonra okuduğu tarih bölümünü bitiren Pavlichenko, ordudan yine vazgeçmeyerek hemşire olarak girdiği ama keskin nişancı olduğu ordu da bu sefer de Baş Araştırma görevlisi olarak devam etmişti. Başarılarıyla tarihte yer edinen Pavlichenko, dönemin ABD Başkanı Franklin Roosevelt tarafından Beyaz Saray'da ağırlanan ilk Sovyet askeri olmuştur. Nazi döneminde Almanlara kötü günler yaşatan Pavlichenko, 10 Ekim 1974 tarihinde henüz 58 yaşında iken hayata gözlerini kapadı. Pavlichenko'nun mezarı şu an Moskova'da bulunan Novodeviçi Mezarlığı'ndadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN