Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen, Osman Gazi’yi Anma ve Bursa'nın Fetih Günü Etkinlikleri 20. kez başladı. Başkan Erkan Aydın, Bursa’nın fethinin 700. yılı için hazırlıklara başlandığını duyurdu.
Bursa'da Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fetih Günü Etkinlikleri’nin 20. yılı büyük bir coşku ile başladı. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, etkinliklerin açılışında yaptığı konuşmada, gelecek yıl Bursa'nın fethinin 700. yılı için büyük bir tören planladıklarını açıkladı.
Meteoroloji uyardı: Kuvvetli sağanak kapıda! O illerde hava tahminleri alarm verdi!
Törende Bursa Mehter Takımı ve kılıç kalkan ekibi gösterileriyle etkinliğe renk kattı. Açılışa, Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Orkun Gazioğlu, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alpatlı ve Moğolistan, Kosova ve Bosna Hersek’ten gelen kardeş şehirlerin belediye başkanları katıldı.
"BURSA, KURULUŞTA NE KADAR ÖNEMLİYSE, KURTULUŞTA DA AYNI ÖNEMİ TAŞIYOR"
Başkan Aydın, yaptığı konuşmada, Bursa’nın fetih sürecinin Osmanlı İmparatorluğu’nun temellerini attığını belirterek, "Bursa, kuruluşta ne kadar önemliyse, kurtuluşta da aynı önemi taşıyor. Bursa'nın işgali sırasında Osman Gazi’nin türbesinde yapılan saygısızlık, ilk mecliste büyük üzüntüye yol açtı" dedi. Ayrıca, Bursa’nın kurtuluşunda emeği geçen Şükrü Naili Paşa ve dağ müfrezelerinin kahramanlarını da anarak, tüm şehitlere rahmet diledi.
700. YIL İÇİN ÇOŞKULU TÖREN HAZIRLIĞI
Bursa'nın fethinin 700. yılı için hazırlıklara başlandığını belirten Başkan Aydın, "Ecdadımıza yakışır bir tören yapmayı arzuluyoruz. Bu toprakları bizlere yurt edindiren tüm kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Orkun Gazioğlu ise, "Bursa'nın fethi sadece bir şehrin alınışı değil, bir medeniyetin doğuşudur. Bugün ecdadımızın mirasına sahip çıkmak ve onları gelecek nesillere aktarmak bizim görevimiz" dedi.
FETİH YÜRÜYÜŞÜ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Törenin ardından Fetih Yürüyüşü gerçekleştirildi. Kılıç kalkan ekibi, mehter takımı ve halk oyunları ekiplerinin yer aldığı yürüyüş, Saltanat Kapı’sı önünden başlayıp Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi önünde son buldu. Etkinlik, katılımcılara geçmişin izlerini yaşatarak coşkulu bir şekilde tamamlandı.