Çeyrek asırlık fuarda askıda kitap

Çeyrek asırlık fuarda askıda kitap

Çeyrek asrı geride bırakan İzmir Kitap Fuarı, üç yıllık pandemi arasının ardından kapılarını yeniden açıyor. 11-19 Mart arasında gerçekleşecek fuarda 300’e yakın yayınevi, 150 etkinlik İzmirlilerle buluşuyor. Girişin ücretsiz olduğu fuarda deprem bölgesi için ‘Askıda Kitap Kampanyası’ da düzenleniyor. Fuarda ayrıca Türk edebiyatı ve sinemasından Orhan Kemal, Rıfat Ilgaz, Haldun Taner, Attila İlhan, Necati Cumalı, Yılmaz Güney, Erden Kıral ve Yusuf Kurçenli gibi usta isimleri de anılıyor.

SALİHA SULTAN

Çeyrek asra imza atan İzmir Kitap Fuarı bugün başlıyor. Fuar üç yıllık pandemi arasının ardından Gaziemir Fuar İzmir’de kapılarını saat 12.00’da tekrar açıyor. 11-19 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek fuarda 300’e yakın yayınevi ile birlikte kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşunun stant açmasının yanı sıra 150’ye yakın kültür etkinliğine de ev sahipliği yapılacak.

Fuarın açılışını ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kocatürk, İzmir 25. Kitap Fuarı Onur Yazarı Veysel Çolak ve Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü gerçekleştirecek.

izzz.jpg

ONUR KONUĞUNA İLK GÜNDE İKİ ETKİNLİK

Fuarın ilk gününde, bu yılki onur konuğu, İzmir’de yaşayan şair ve yazar Veysel Çolak adına da iki etkinlik düzenlenecek. Hayal Yayınları tarafından düzenlenen ilk etkinlikte Haydar Ergülen, Tuğrul Keskin, Metin Cengiz ve Aydın Şimşek ‘Veysel Çolak, Bir Şiir Militanı’ başlığı altında saat 14.00’da Efes Salonu’nda konuşmacı olacak. Saat 16.00’da yine aynı salonda, TÜYAP tarafından düzenlenen ‘Şiir Bir İhtiyaç mıdır?’ söyleşisinde ise Çolak konuşmacı olacak, Cevdet Yüce er, Canan Gürtuna Sanlı şiirlerini okuyacak.

wqwq.jpg

Avrupa Birliği projesinin detaylarını İKSV Genel Müdürü Görgün Taner açıkladı.

DEPREM BÖLGESİ İÇİN ASKIDA KİTAP KAMPANYASI

Fuar kapsamında deprem bölgesine gönderilmek üzere, TÜYAP Fuarcılık Grubu ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğinde, ‘Askıda Kitap’ kampanyası da düzenlenecek. Kampanyaya katılmak isteyen okurlar, fuarda satın aldıkları bir kitabı, fuar alanında ve salon içinde yer alan kutulara bırakarak kampanyaya destek olabilecek.

GİRİŞLER ÜCRETSİZ

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen, girişlerin ücretsiz olduğu fuar, her gün 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuarla ilgili güncel haberler, konuk yazarlar, etkinlik ve imza günleri ‘izmirkitapfuari.com’ sitesinden ve facebook/tuyapkitapfuari, twitter/kitapfuari ve instagram/kitapfuari hesaplarından takip edilebilir.

TÜRK SİNEMASI VE EDEBİYATI BULUŞMASINI KAÇIRMAYIN

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafta sonunda başlayacak 25. İzmir Kitap Fuarı kapsamında 11-19 Mart tarihlerinde Fuar İzmir’de ‘İzmir Unesco Edebiyat Kentine Doğru: Edebiyat-Sinema Buluşması’ düzenliyor. Buluşmayı duyuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İki sanat dalını İzmir’de buluşturmaktan mutluluk duyuyor, bu vesileyle artık aramızda olmayan değerli yazar ve yönetmenlerimizi anmayı hedefliyoruz” dedi.

TÜYAP, İZFAŞ ve Kültürlerarası Sanat Derneği işbirliğiyle düzenlenecek etkinlikte Türk sinemasında edebiyat yapıtlarından uyarlanmış filmler gösterilecek, yazar, yönetmen ve eleştirmenlerin katılımıyla söyleşiler yapılacak. Etkinlik kapsamında Orhan Kemal, Rıfat Ilgaz ve Haldun Taner’in yanı sıra iki İzmirli yazar, Attila İlhan ve Necati Cumalı ile Türk sinemasının usta yönetmenleri Atıf Yılmaz, Yılmaz Güney, Erden Kıral, Tunç Başaran ve Yusuf Kurçenli anılacak.

Fuar süresince her gün saat 15.00’te Seminer Salonu-A’da gösterilecek bir filmin ardından saat 17.00’de bir söyleşi olacak. İlk etkinlik 11 Mart’ta (bugün) Erden Kıral’ın Orhan Kemal uyarlaması ‘Bereketli Topraklar Üzerinde’ gösteriminin ardından Doğu Yücel’in söyleşisi ile başlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN