DasDas sahnesinde tiyatro festivali heyecanı

DasDas sahnesinde tiyatro festivali heyecanı

Kültür, sanat ve eğlencenin kalbi DasDas, eylül ayında İO Uluslararası Tiyatro Festivali’ne de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Festival kapsamında ilk olarak Milo Rau’nun, çok ödüllü oyunu ‘La Reprise. Histoiré Du Théâtre (I)’i 09 ve 10 Eylül tarihlerinde DasDas’ta sahnelenecek.

Anadolu Yakası’da kültür, sanat ve eğlencenin merkezi olan DasDas, eylül ayında İO Uluslararası Tiyatro Festivali’ne de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Uluslararası birçok oyunu İstanbul’da ağırlayacak festival kapsamında ilk olarak Milo Rau’nun, çok ödüllü oyunu ‘La Reprise. Histoiré Du Théâtre (I)’i 09 ve 10 Eylül tarihlerinde DasDas’ta sahnelenecek.

Oyun 2018 yılında ilk kez sahnelendiğinde New York Times tarafından ‘Yılın En İyi Yapımı’ seçilmişti. Tom Adjibi, Suzy Cocco, Sara De Bosschere, Sébastien Foucault, Fabian Leenders, Johan Leysen’in rol aldığı oyun, 2012’de Liege’de bir grup gencin yaşadığı trajik bir hikayeyi sahneye taşıyor.

Festival ayrıca ‘Gılgamış Destanı’nı da ilk kez İstanbullu sanatseverle buluşturacak. Bilinen metinleri farklı bir sahne tasarımı ve estetiği ile mekâna taşıyan Mesut Arslan, Gılgamış Destanı ile sahnede büyüleyici bir dünya yaratacak. 15 ve 16 Eylül akşamlarında çok dilli sahnelenecek oyun, bilindik sahne kurallarını ters yüz edecek.

Daphne Agten ve Layla Önlen’in sahne aldığı oyunda seyirciler oyuncuların peşi sıra dolaşarak hikâyeye eşlik ederken kimi zaman kendilerini sahnede bulacaklar. Festivalin detayları DasDas’ın internet sitesinden incelenebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN