Ömer Saruhanlıoğlu'nun eserleri İskoçya'da sergilendi

Ömer Saruhanlıoğlu'nun eserleri İskoçya'da sergilendi

Fotoğraf sanatçısı Ömer Saruhanlıoğlu'nun eserleri, bu yıl İskoçya'da düzenlenen 'Sufi Festival'de sergilendi. Sanatçının semazen temalı fotoğraflarından oluşan sergi, festivalde büyük ilgi gördü.

Tasavvuf adına düzenlenen önemli kültür sanat festivallerinden olan 'Sufi Festival'in bu yılki organizasyonu, 23-24 Temmuz tarihlerinde İskoçya'nın Glasgow kentinde gerçekleşti. Uluslararası etkinlik, bu yıl Türkiye'den fotoğraf sanatçısı Ömer Saruhanlıoğlu'nu davet etti.

3.jpg

Saruhanlıoğlu'nun semazen temalı fotoğraf çalışmalarından oluşan sergisi, organizasyonun ziyaretçileri tarafından büyük ilgi gördü.

4-002.jpg

ÖMER SARUHANLIOĞLU KİMDİR?

Fotoğraf sanatçısı Ömer Saruhanlıoğlu, ilk olarak 1980'li yıllarda analog kameralarla fotoğraf çekmeye başlamıştır.

Gençlik yıllarında Mevlevi tarikatına katılmış ve sema ayini yapmıştır. Mevlevi geleneğinin temel enstrümanı olan 'ney' ile tutkuyla ilgilidir.

Saruhanlıoğlu, fotoğrafçılığın yanında, yazar William Chittick'in tasavvuf konulu kitaplarını İngilizce'den Türkçe'ye çevirmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN