Oscar adaylıkları rekorlarla geldi

Oscar adaylıkları rekorlarla geldi

2022 Oscar adayları açıklandı. Bu yılki listeye ilkler damga vurdu. Jane Campion’un ‘The Power of The Dog’ filmi 12 dalda adaylıkla öne çıktı. Campion ayrıca ‘En İyi Yönetmen’ dalında birden fazla aday gösterilen ilk kadın olarak tarihe geçti.

Denzel Washington ise ödüle en çok aday gösterilen siyahi aktör oldu. Hollywood’un dahi yönetmeni Steven Spielberg ise filmi Oscar’a en çok aday gösterilen yönetmen rekorunu kırdı.

SALİHA SULTAN

2022 Oscar adayları açıklandı. Jane Campion’un ‘The Power of The Dog’ filmi 12, Denis Villeneuve’un ‘Dune’ filmi ise 10 dalda adaylıkla öne çıktı.

Campion ayrıca en iyi yönetmen dalında birden fazla aday gösterilen ilk kadın olarak sinema tarihine geçti. Denzel Washington ödüle en çok aday gösterilen siyahi aktör, Steven Spielberg ise filmi Oscar’a en çok aday gösterilen yönetmen rekorunu kırdı.

Bu yıl 94. kez sahiplerini bulacak olan Oscar Ödülleri’nin adayları açıklandı. Rekorlara da imza atan adayları, Leslie Jordan ve Tracee Ellis Ross sundu. Kesin listede Netflix yapımı ‘The Power of The Dog’ filmi 12, ‘Dune’ filmi ise 10 dalda adaylıkla öne çıktı. 1993’te ‘Piyano’ filmi ile ‘En İyi Yönetmen’ Oscar’na layık görülen ‘The Power of The Dog’un yönetmeni Jane Campion bu dalda birden fazla aday gösterilen ilkkadın yönetmen olarak tarihe geçti.

Toplam yedi adaylık kazanan ‘West Side Story’ filminin yönetmeni Steven Spielberg de bugüne kadar 11 filmi Oscar’a aday gösterilen yönetmen titriyle yeni bir rekora imza attı.

the-tragedy-of-macbeth-teaser-by-denzel-washington-frances-mcdormand-features-denzel-washington-frances-mcdormand.jpeg

Beyazperdenin efsanelerinden Denzel Washington ise ‘The Tragedy of Macbeth’ filmindeki performansıyla onuncu Oscar adaylığını kazanarak ödüle en çok aday gösterilen siyahi aktör oldu. Oscar’ın bu yılki güçlü adayları arasında görülen Japon yönetmen Ryûsuke Hamaguchi’nin ‘Drive My Car’ filmi ise en iyi film ve en iyi uluslararası film dahil 5 adaylık aldı.

Adaylıklarda, Oscar’ın bu yılki güçlü adayları arasında görülen İran’ın ‘A Hero’ filminin yer almaması ise şaşkınlık yarattı. 10 kategorilik kısa listenin En İyi Kısa Film kategorisinde yer alan Serhat Karaaslan’ın Suçlular (The Criminals) adlı filmi ise kesin listede yer alamadı. Öte yandan, üç yıllık bir aradan sonra bu yıl yeniden bir sunucuyla gerçekleşecek Oscar Ödül Töreni için sunucu arayışları da sürüyor. 2022 Oscar Ödülleri, 27 Mart’ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

2022 OSCAR HEYECANINDA ÖNE ÇIKANLAR

EN İYİ FİLM:

Belfast CODA Don’t Look Up Drive My Car Dune King Richard Licorice Pizza Nightmare Alley The Power of the Dog West Side Story

EN İYİ ULUSLARARASI FİLM:

Drive My Car Flee The Hand of God

Lunana: A Yak in the Classroom

The Worst Person in the World

EN İYİ YÖNETMEN:

Kenneth Branagh-Belfast

Paul Thomas Anderson-Licorice Pizza

Jane Campion-The Power of the Dog

Ryûsuke Hamaguchi-Drive My Car

Steven Spielberg-West Side Story

EN İYİ KADIN OYUNCU ADAYLARI

Jessica Chastain

Olivia Colman

Penélope Cruz

Nicole Kidman


Kristen Stewart

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN