Sanata dört nala koşan ruhlara

Sanata dört nala koşan ruhlara

1970'lerin sanat ortamında, Süleyman Saim Tekcan öncülüğünde bir grup sanatçı, baskı resmin tohumlarını ekti. IMOGA'da atölyeler kurarak, bu sanat dalını öğretip üreterek, bugünün usta sanatçılarını yetiştirdiler. Zamanın ötesinde bir buluşma: "IMOGA'nın Ölümsüzleri" sergisi, Tekcan'ın atölyelerinde ve müzede üretim yapmış 37 usta sanatçıyı bir araya getiriyor.

Çoğunlukla tuval üstüne yağlı boya resim yapıldığı 1970’li yıllarda baskı resmi anlatan, atölyeler kuran, atölyelerde baskıresmi öğrenen ve üreten sanatçılara kucak açan Süleyman Saim Tekcan’ın ‘IMOGA’nın Ölümsüzleri’ sergisi İstanbul’daki Lale Vakfı’nda açılıyor.

Sergide Tekcan’ın atölyelerinde ve müzede üretim yapmış ve bugün aramızda olmayan Elif Naci, Nurullah Berk, Zühtü Müridoğlu, Eren Eyüboğlu, Veysel Erüstün, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Emin Barın, Ferruh Başağa, Cihat Burak, Avni Arbaş, Turhan Selçuk, Neşet Günal, Mehmet Pesen, Nedim Günsur, Adnan Turani, Nevzat Akoral, Tosun Bayrak, Adnan Çoker, Sadi Diren, Melike Abasıyanık Kurtiç, Semih Balcıoğlu, Burhan Doğançay, Erol Akyavaş, Ali Teoman Germaner (Aloş), Gündüz Gölönü, Özer Kabaş, Burhan Uygur, Yusuf Katipoğlu, Gül Derman, Ali İsmail Türemen, Balkan Naci İslimyeli, Kadri Özayten, Şenol Yorozlu ve Mehmet Koyunoğlu’nun baskı resimleri ve fotoğrafları yer alıyor.

Tekcan serginin ardındaki ruh için “IMOGA imece ruhuyla hayat bulmuş bir yaşam alanıdır. Burada sanatçıların ellerinin ve yüreklerinin izini sürersiniz, kokusunu duyarsınız. İnsan emeği ve insana sevgi var IMOGA’nın mayasında” diyor. 16 Nisan’da kapılarını açacak sergi 6 Mayıs’a kadar görülebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN