Sinemalarda 10 yeni film vizyona giriyor! Turbo gazlı 'toksik erkekler'

Sinemalarda 10 yeni film vizyona giriyor! Turbo gazlı 'toksik erkekler'

Sinemalarda 5’i yerli 10 film vizyonda. Filmlerde, dünya prömiyerini 43. İstanbul Film Festivali’nin Mayınlı Bölge seçkisinde gerçekleştiren ‘Turbo’ filmi öne çıkıyor. Cem Özüduru’nun yönettiği film dört kafadarın modifiye ettikleri bir araba ile yaşadıkları bir gecelik aksiyonu izleyiciye aktarıyor. Lorin Merhart, Tanju Bilir ve Burak Can Doğan’ın başrolleri paylaştığı film kenar mahalle kökenli ‘toksik erkek’lerin içlerindeki öfke, kompleks ve travmaya ışık tutuyor.

Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta 5’i yerli 10 film vizyona girecek. Filmlerde, dünya prömiyerini 43. İstanbul Film Festivali’nin Mayınlı Bölge seçkisinde gerçekleştiren ‘Turbo’ filmi öne çıkıyor. Filmin yönetmen koltuğunda aynı zamanda senarist ve çizer olarak tanınan Cem Özüduru oturuyor. Yerli aksiyon ve gerilim meraklılarının dikkatini çekmeye aday filmde Lorin Merhart, Tanju Bilir ve Burak Can Doğan başrolleri paylaşıyor. Dört kafadarın modifiye ettikleri bir araba ile bir gece boyunca yaşadığı olayları izleyiciye aktaran film, kenar mahalle kökenli ‘toksik erkek’lerin içlerindeki öfke, kompleks ve travmaya ışık tutuyor.

aa31kr02manset.jpg

KARANLIKTAN KAÇIŞ

Tolga Toga’nın yönettiği, Tuvana Türkay, Serhat Teoman, Saygın Soysal, Burak Sarımola, Asuman Dabak, Sefa Zengin, Ufuk Kaplan, Melih Özkaya ve İpek Arkan’ın rol aldığı film, yaşadığı büyük ihanetin ardından derin bir bunalıma sürüklenen ve şehrin karmaşasından uzaklaşarak sakin bir orman evine yerleşen başarılı bir gazetecinin, beklenmedik bir kaza sonucu tanıştığı genç kız yüzünden planlarının alt üst olmasını anlatıyor.

THE HOPE

Mehmet Ali Erbil, Alix Kermes, Gizem Denizci, Şebnem Schäfer, Wilma Elles, Orçun İynemli ve Esra Sönmezer’in oynadığı Servet Aksoy yönettiği filmde alzheimer teşhisi konan bir yazarı canlandırıyor.

GEÇİŞ

Gürcü asıllı İsveçli yönetmen Levan Akin’ın Türkiye, Danimarka, Fransa, Gürcistan ve İsveç ortak yapımı film yolu İstanbul’dan geçen bir dram hikayesini beyaz perdeye taşıyor. Mzia Arabuli, Lucas Kankava ve Deniz Dumanlı’nın rol aldığı film, uzun süredir kayıp olan yeğenini bulmak için kendine bir söz veren emekli bir öğretmenin hayatını anlatıyor.

GARFIELD

Karikatürist Jim Davis’in 1978 yılında uyarlanan ve karikatür sayfalarından dünya televizyonlarına taşınan meşhur Garfield’ın animasyon filmi, kayıp babası Vic ile yolları yeniden kesişen kedi Garfield’ın, arkadaşı Ollie ile birlikte yaşadığı maceraları beyaz perdeye taşıyacak. Filmin Türkçe seslendirmelerini Engin Alkan ve Harun Can yaptı.

31kr02garfield.jpg

KORELİ ŞAMANLAR KORKUTACAK

Karanlık salonlarda korku hikayelerini sevenleri bu hafta beş yapım bekliyor. Güney Kore yapımı, Kim Go-eun, Lee Do-Hyun ve Choi Min-sik’in rol aldığı Jae-hyun Jang yönetmenliğindeki ‘Exhuma’ da, paranormal bir takım olaylarla çevrili olan varlıklı bir ailenin genç şaman ikilisi Hwa Rim ve Bong Gil’den yardım alması sonrası yaşadıklarını işliyor. David Dastmalchian, Laura Gordon ve Ian Bliss’in oynadığı yabancı korku ‘Şeytanla Bir Gece’, 1977 yılının Cadılar Bayramı’nda bir talk showda yaşanan ürpertici olayları izleyiciye aktarıyor. Thomas Marchese’nin filmi ‘Kara Ayin’ de, oğlunu bulmak için her şeyi göze alan bir annenin hikayesini odağına alıyor. Yannie Sukarya’nın çektiği Endonezya yapımı ‘Bab-ı Cin’ korkusu da, şeytan tarafından ele geçiren genç bir kadının hikayesini konu alıyor. Ali Aslan’ın yazıp yönettiği, Aslı Bekiroğlu, Ahmet Kayakesen, Cem Özer, Selahattin Taşdöğen, Şevki Özcan, Hakan Eksen ve Tuncay Gençkalan gibi isimlerin rol aldığı ‘Mendebur’ ise kamp yapmak için gittikleri yerde kendilerini beklenmedik olayların içerisinde bulan bir grup arkadaşın hikayesini konu ediyor.

31kr02kutu.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN