Sundance sokaklarında Gazze protestosu

Sundance sokaklarında Gazze protestosu

Filistin yanlısı protestocular Sundance Film Festivali'nde Hollywood'la karşı karşıya geldi. Festivalin düzenlendiği Utah'ta gerçekleşen protestoda Filistin'e destek mesajı yayınladıktan sonra Çığlık 7 kadrosundan çıkarılan Melissa Barrera gibi isimlerin de yer aldığı birçok kişi sinema dünyasına 'Neden sessizsiniz?' diye sordu.

SALİHA SULTAN

Batılı ülkelerde İsrail’in Gazze’de Filistin halkına karşı işlediği savaş suçlarını kınayanların kitlesel gösteriler güçlü bir şekilde devam ediyor. Sundance Film Festivali’nin sürdüğü Utah’ta Filistin Dayanışma Derneği, 21 Ocak günü Park City’de İsrail’e karşı ‘Gazze’yi Yaşatın’ adlı bir protesto çağrısında bulundu.

Çağrıda, “Sizleri dünyanın en büyük bağımsız film festivallerinden biri olan Sundance Film Festivali’nde barışçıl bir protesto için bizimle toplanmaya davet ediyoruz. Bombalar düşerken Gazze’de yaşanan soykırımı görmezden gelen halk ekranlarında film izlemeye devam edemez” ifadeleri kullanıldı.

Çağrının ardından dün polisin güvenlik önlemleri altında gerçekleşen protestoya soğuk havaya rağmen ellerinde Gazze’ye ateş kes çağrısı ve Filistin halkına özgürlük dövizleri taşıyan birçok kişi katıldı.
Protesto, Sundance iş birliğinde bir Yahudi kuruluş tarafından düzenlenen ‘TV, Film ve Medyada Yahudiler ve İsrail Hakkındaki Ölümcül Kinayeler’ konulu panelle eş zamanlı gerçekleşti.

2.webp
Filistin'e destek mesajı yayınladıktan sonra Çığlık 7 kadrosundan çıkarılan Melissa Barrera da Sundance sokaklarında gerçekleşen eyleme katıldı. (sağ üstte, yeşil gözlüklü)

'ANA AKIM MEDYAYI PROTESTO EDİYORUZ'

Protestoda bu yılki festivalde prömiyeri yapılan filmlerin oyuncuları da katıldı. Bunlar arasında, “Ponyboi” filmiyle burada bulunan eski “Pose” yıldızı Indya Moore; “Scream”den Melissa Barrera, “Kneecap” filminin oyuncu kadrosu Simone Kirby ve Jessica Reynolds da yer aldı.

"Sundance'i protesto etmiyoruz" diyen eylemin ilk konuşmacısı, Ana akım medyanın suç ortaklığını ve bu soykırımı haber yapmamasını protesto ediyoruz" ifadelerini kullandı. Konuşmacı ayrıca festivale katılan sinemacı ve sanatçılara da “Neden sessizsiniz?” sorusunu sordu.

1.webp

18 Ocak’ta başlayan festivalin ilk gününde, aralarında Mike Leigh, Ken Loach, Sky Hopinka ve Susan Sarandon’un da yer aldığı 700’den fazla sinemacı Gazze’de ateşkes çağrısında bulunan ‘Filistin İçin Film İşçileri’ hareketini duyurmuştu. Festival 28 Ocak’a kadar devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN