KYK burs, öğrenim kredisi, yurt başvurusu ne zaman 2020? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

KYK burs, öğrenim kredisi, yurt başvurusu ne zaman 2020? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

YKS sonuçlarının ardından üniversitelere yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasına karşın KYK yurt, burs ve öğrenim kredisi başvurularının henüz başlamaması, öğrencileri meraklandırdı. Peki, 'KYK burs, kred, yurt başvuru tarihleri ne zaman 2020?'

'KYK burs, öğrenim kredisi, yurt başvurusu ne zaman 2020?', 'KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?', 'KYK bursu nasıl alınır?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercihleri bu yıl 17 Eylül ve 23 Eylül tarihleri aralığında alındı. Tercihlerin tamamlanmasının ardından Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nun (KYK) yurt, burs ve öğrenim kredisi başvuru tarihleri, öğrenciler tarafından merak ediliyor. Detaylar haberimizde...

KYK YURT, BURS, KREDİ BAŞVRUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından her yıl ağustos ayında alınan yurt, burs, öğrenim kredisi başvurularının, bu yıl yaşanan koronavirüs (corona virüsü) salgın hastalığı dolayısıyla Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) açıklayacağı akademik takvime göre belirleneceği ve kamuoyuyla paylaşılacağına açıklandı. YÖK, üniversitelere gönderdiği yazıda, akademik takvimin 1 Ekim 2020'den sonra planlanması gerektiğini bildirdi.

KYK burs başvuru tarihleri ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Geçen yıl KYK tarafından konuyla ilgili şu açıklama paylaşılmıştı:

"Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruya ilişkin her tür bilgiye Gençlik ve Spor Bakanlığı gsb.gov.tr ve Genel Müdürlüğümüzün resmi internet adreslerinden kygm.gsb.gov.tr ulaşabilecektir. Gelişmeler Bakanlığımızın sosyal medya hesaplarından da @gencliksporbak takip edilebilir."

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından yurtkur.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden duyurulur.

Başvurular e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Bu nedenle e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, TC kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

ŞEHİRLERE GÖRE KYK YURTLARI İÇİN TIKLAYIN

KYK BURSU VE ÖĞRENİM KREDİSİ İÇİN TIKLAYIN

BURS VEREN VAKIF VE KURUMLARIN LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN