KYK kredisini istediğim zaman iptal edebilir miyim? İptal edildiğinde faiz ödeniyor mu?

KYK kredisini istediğim zaman iptal edebilir miyim? İptal edildiğinde faiz ödeniyor mu?

KYK kredisi iptal başvurusu için e-Devlet'te Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) sayfasına giriş yapmak gerekiyor. Öğrencinin KYK kredisine ihtiyacının olmadığı beyan edildikten sonra iptal işlemi gerçekleşiyor ve kredi faizli bir şekilde geri ödeniyor. İşte, KYK öğrenim kredisi başvuru sayfası...

KYK kredisi iptal işlemi, e-Devlet üzerinden yapılacak başvuruların ardından gerçekleşiyor. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından verilen kredi veya burs hizmetinden yararlanma hakkı elde eden öğrenciler, istedikleri takdirde öğrenim kredisinin iptal edebiliyor.

KYK KREDİSİ İSTEDİĞİM ZAMAN İPTAL EDEBİLİR MİYİM?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) burs/kredisi alan öğrenciler www.turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet şifresi ile 'Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu' linkine tıklayarak burs/kredi iptal/vazgeçti işlemini yapabilir.

Normal öğrenim zamanı içinde öğrencinin kredisini yeniden talep etmesi durumunda, 'Öğrenim Kredisi Yönetmeliği' hükümlerine göre normal öğrenim zamanından kalan süre kadar kredi ödenir.

'Burs Yönetmeliği' hükümlerine göre burs almaktan vazgeçenlere yeniden burs ödemesi yapılamaz, fakat istenmesi durumunda 'Öğrenim Kredisi Yönetmeliği' hükümlerine göre normal öğrenim zamanından kalan süre kadar yeniden öğrenim kredisi ödenir.

Kredi almaktan vazgeçenler kredi borcunu, devam ettiği öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden 2 sene sonra başlamak üzere, kredi aldığı süre boyunca ve aylık taksitler şeklinde öder.

KYK KREDİSİ İPTAL EDİLDİĞİNDE FAİZ ÖDENİYOR MU?

Öğrenim kredisi borcu, öğrenciye normal öğrenimi boyunca verilen miktarlara 'Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ndeki artışlar uygulanarak, hesaplanıyor miktarın ilave edilmesiyle tespit ediliyor.

Ödeme günü (borcun aylıktan kesilmesinin dışında) taksitin ödenmesi ile alakalı banka dekontu tarihidir.

İvedilik kazanan borçlar bu tarihten başlayarak 6 bin 183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Hükümlerine göre vergi daireleri veya mal sandıkları tarafından tahsil olunarak, Kurum hesabına yatırılır.

Borçlu öğrenim ya da katkı kredisi taksitini her dönemin son ayının son iş günü mesai bitimine dek ödemekle yükümlü olduğu belirtildi. Taksitleri daha sonraki bir tarihte ödeyenler gününde ödememiş sayılır.

Öğrenim ve katkı kredisi borçlusu olup, borç taksitlerini zamanında ödemeyenlerin birinci kerede, borçlarının bir seneliği, tekrar edilmesi durumunda da hepsi ivedilik kazanmaktadır.

Ödemeyi ve gününü kanıtlama yükümlülüğü borçluya ait olup, ödemelerde bir ihtilaf durumunda Kurum kayıtları esas alınıyor.

KYK ÖĞRENİM KREDİSİ/BURS İPTAL BAŞVURUSU E-DEVLET GİRİŞ EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN