KYK yurt odaları kaç kişilik? KYK yurtlarında kaç kişi kalıyor?

KYK yurt odaları kaç kişilik? KYK yurtlarında kaç kişi kalıyor?

KYK yurtlarında yemek, internet ve televizyon var mı? KYK yurt odalarında kalan kişi sayısı 2 ile 12 arasında değişiyor. Kişi sayısına göre fiyatlandırma yapılan KYK yurt odalarında televizyon bulunmuyor. Yurt binalarında ücreti karşılığında tabldot yemek hizmeti veriliyor. İşte, KYK yurt şartları...

2021-2022 eğitim sezonu KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler kayıt işlemlerine başladı. Her yıl üniversitede eğitim gören öğrenci sayısının artmasıyla yurt ihtiyacı da artıyor. 1 milyon civarı aday üniversiteli olma heyecanı yaşarken, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) toplam 350 bin kişi kapasiteli yurt hizmeti veriyor.

KYK YURT ODALARINDA KAÇ KİŞİ KALIYOR?

Yurt binaların kapasitesine göre KYK yurt odalarında kalan kişi sayısı değişiklik gösteriyor. Şu an KYK yurt odaları 2, 3, 4, 5, 6, 8, 12 kişilik olarak hizmet veriyor.

Öğrenciler, KYK yurt başvurusu yaparken kaç kişilik odalarda kalacağını seçemiyor. Örgün ve ikinci öğretim öğrencileri ile birlikte yabancı öğrencilerle aynı odalarda kalınıyor.

YURTLARDA VERİLEN MALZEMELER NELER?

* Giysi dolabı
* Komidin
* Nevresim takımı
* Yastık
* Battaniye
* Yorgan

KYK YURTLARINDA İNTERNET, TELEVİZYON VAR MI?

KYK yurt odalarında televizyon bulunmuyor. Televizyon genellikle yurt kantinlerinde bulunur.

KYK yurtlarında internet mevcut. İnternete giriş için kimlik numaranız ve belirlediğiniz şifreyi kullanabilirsiniz.

KYK YURTLARDA YEMEK VAR MI?

KYK yurtlarında barınan öğrencilerin sağlıklı, dengeli ve ucuz beslenebilmeleri için lokanta-kantin hizmet yerleri bulunuyor.

Yemeklerin fiyatı, piyasa fiyatları ortalamasının en az yüzde 35 oranında indirimli olup mutfak, depo, kullanılan araç gereçler ile malzemelerin kalitesi ve hijyen şartlarına uygunluğu yurt yöneticileri ve diyetisyenler tarafından kontrol ediliyor.

Yurtlarda barınan öğrencilere yapılan günlük beslenme yardımı; 2020-2021 öğretim dönemi için 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren sabah kahvaltısı yardımı 5 TL, akşam yemeği yardımı ise 11 TL olmak üzere toplam 16 TL olarak uygulandı.

Öte yandan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında ücret ve güvence bedeli alınmadan barındırılan öğrencilere günlük 26 TL beslenme yardımı yapılıyor.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR 2021?

KYK yurt ücretleri 2021 yılında 230-500 TL arasında değişiyor. Aradaki yaklaşık 140 TL'lik fark, odalarda kalan öğrenci sayısı ve yurdun imkanlarına göre değişiyor.

ÖĞRENCİLERİN HANGİ SEBEPLE YURTLA İLİŞİĞİ KESİLİR?

1) Yurda girmek için aranan şartlardan herhangi birini sonradan kaybetmiş olanların,

2) Yurt kurallarına uymayıp, yurttan çıkarma cezası alanların,

3) Yurt ücretini zamanında ödemeyenlerin,

4) Devam etmekte oldukları öğretim kurumundan bir aydan fazla uzaklaştırma cezası almış olanların, yeniden öğrenime başladıkları tarihe kadar yurtla ilişikleri kesilir ve yurtta barınmaları için yeniden müracaat etmeleri gerekir.

KYK YURT İZİNLERİ KAÇ GÜN?

Bakanlığımıza bağlı yurtlarda barınan öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar), diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç, bir öğretim yılında toplam 75 güne kadar izin verilebiliyor.

Belgelendirilmek kaydıyla; nöbet, kurs, staj, uygulamalı eğitim vb. faaliyetlere katılan öğrenciler, söz konusu eğitim faaliyetleri süresince; derslere sürekli devam etmek zorunluluğu bulunmayan öğrenciler ise, devam zorunluluğu bulunmayan süreler için 'özel izin'li sayılır ve bu süreler öğrencinin izin süresinin hesabında dikkate alınmaz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN