KYK yurt ücretleri ve depozito ne kadar? İşte yurt tipine göre fiyat listesi

KYK yurt ücretleri ve depozito ne kadar? İşte yurt tipine göre fiyat listesi

2021-2022 KYK yurtları oda ücretleri belli oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) bu yıl en ucuz KYK yurdu ücretini 275 TL olarak belirlerken, 450 TL'ye kadar yükselebiliyor. KYK yurdu depozito ücretleri ise 376-615 TL arasında değişiyor. İşte, KYK yurdu oda ücretleri ve depozito ücretleri...

Üniversitelerde akademik takvimin başlamasıyla KYK yurtları başvuru sonuçları açıklandı. Öğrencilerin barınma ihtiyacını gidermek amacıyla hizmet veren Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları her yıl yaklaşık 350 bin öğrenciyi ağırlıyor. Öte yandan her yıl üniversiteye ilk kez 1 milyon öğrenci adım atıyor. Uygun fiyatlarıyla yoğun ilgi gören KYK yurtlarına her dönem 500 binden fazla başvuru yapılıyor.

KYK YURDU ODA FİYATLARI NE KADAR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na (GSB) bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları ait 6 farklı tipte yurt bulunuyor. Yurt ücretleri 1. tip yurtlardan 6. tip yurtlara doğru artış gösteriyor.

KYK yurt ücretleri; yurdun fiziki yapısı, barınma durumu gibi faktörlere göre değişiklik gösteriyor. Devlet tarafından KYK yurtlarında kalan her öğrenciye iki farklı öğün için yemek yardımı yapılıyor. 2021 yılı için yemek yardımı kahvaltıda 5 TL, akşam yemeğinde ise 11 TL olmak üzere günlük toplam 16 TL olarak belirlendi.

Depozito ücreti, KYK yurtlarına girişte bir kereliğine ödeniyor ve kaldığınız odada bir hasar oluşturmadığınız takdirde yurttan çıkarken tarafınıza ödeniyor.

KYK YURT ÜCRETLERİ 2021-2022

1. TİP KYK YURTLARI

Yurt ücreti: 275 TL

Depozito ücreti: 376 TL

2. TİP KYK YURTLARI

Yurt ücreti: 300 TL

Depozito ücreti: 310 TL

3. TİP KYK YURTLARI

Yurt ücreti: 325 TL

Depozito ücreti: 444 TL

4. TİP KYK YURTLARI

Yurt ücreti: 375 TL

Depozito ücreti: 513 TL

5. TİP KYK YURTLARI

Yurt ücreti: 400 TL

Depozito ücreti: 547 TL

6. TİP KYK YURTLARI

Yurt ücreti: 450 TL

Depozito ücreti: 820 TL

KUZEY KIBRIS KYK YURTLARI

Yurt ücreti: 600 TL

Depozito ücreti: 820 TL

Örneğin; 6 kişilik odalara sahip olan, tuvalet banyosu katlarda ortak şekilde kullanılan yurtların fiyatları daha düşük oluyor. Ancak yeni yapılan yurt binasında tuvalet ve banyosu oda içlerinde olan 1-2 kişilik odaların fiyatları ise daha yüksek oluyor.

Bu bilgilere göre 1. tip KYK yurdu için fiyatı, fiyatı depozitosu daha uygun ancak odadaki kişi sayısı daha fazla. 6. tip KYK yurtlarında ise odalar genellikle 2 kişilik oluyor.

KYK YURT ODALARI KAÇ KİŞİLİK?

Yurt binaların kapasitesine göre KYK yurt odalarında kalan kişi sayısı değişiklik gösteriyor. Şu an KYK yurt odaları 2, 3, 4, 5, 6, 8, 12 kişilik olarak hizmet veriyor.

Öğrenciler, KYK yurt başvurusu yaparken kaç kişilik odalarda kalacağını seçemiyor. Örgün ve ikinci öğretim öğrencileri ile birlikte yabancı öğrencilerle aynı odalarda kalınıyor.

ŞEHİRLERE GÖRE KYK YURTLARI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN