Levent Kazak: Fotoğraf flu olduğu için dertleniyorum

Levent Kazak: Fotoğraf flu olduğu için dertleniyorum

Senarist ve oyuncu Levent Kazak, 1980’lerde çektiği ve daha önce yayınlamadığı Bilge Karasu fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı. Çektiği dört fotoğraftan üçünü yayınlayan Kazak, flu olan fotoğraf için duyduğu üzüntüyü “Bir fotoğrafın flu olmasına ömür boyu dertlenir mi insan? Ben hala dertleniyorum!” sözleriyle paylaştı.

SALİHA SULTAN-KARAR

Senarist ve oyuncu Levent Kazak, 1985-86 yıllarında çektiği Bilge Karasu fotoğraflarını yazarın ölümünden 25 yıl sonra ilk kez sosyal medya hesabı üzerinden “Bilge Karasu sevenlere bir sürprizim olacak” sözleriyle paylaştı. Kazak, Türk edebiyatının önemli yazarlarından olan ve 1995 yılında yaşama veda eden Bilge Karasu’nun fotoğraflarını nasıl çektiğini şu ifadelerle anlattı: “Tanıyanlar aşağıdaki pozu iyi bilir. Sene 85-86, Bilge’nin kitap arka kapak fotolarından nasıl sıkıldığını anlattığı bir ortamdayım, hemen atladım tabii, ‘ben çekerim fotoğrafını’ deyiverdim. Mimar Sinan’da fotoğraf okuyorum o dönem. Poz vermeyi hiç sevmediğini anladım, makineye ‘motor drive’ taktım. Önce üzerindeki filmi bitirdim, 10-12 poz kadar vardı, 1-2 dakika sürdü. ama maalesef yeni film takamadan sıkıldı Bilge, çekim de haliyle bitti. Olanı yıkadım sonra, 3-5 düzgün kare çıktı.”

Kazak, o dönem bir fotoğrafı basıp Bilge Karasu’ya verdiğini, ardından diğerlerini kaybettiğini 10 yıl önce ise negatiflerin rutubetli ve hırpalanmış bir şekilde ummadığı bir yerde bulduğunu söyledi. Kazak, 10 yıl önce fotoğrafları bir yazıda kullanmaya niyet ettiğini ifade ederek, şu üzücü anekdotu paylaştı: “O zamanlar sevgili Buket Aşçı Gürel Vatan Kitap ekini çıkartıyordu. Konuştuk, anlaştık, kapak yapacağız Bilge’yi. Ben de oturdum bir Bilge yazısı yazdım, Bilge’yi, kedilerini, son dönemini, kanserle nasıl boğuştuğunu filan anlatıyorum. Buket arayacak, aramıyor. Ona da kanser teşhisi konmuş meğer, kısa bir sürede kaybettik Buket’i.” Levent Kazak, elinde Bilge Karasu’ya ait dört fotoğraftan üçünü yayınladı, bir tanesini ise yazacağı yazı için ayırdığını söyledi.

NEFİS BİR BİLGE FOTOSU

Kazak, çektiği fotoğraflardan birinin flu olmasından duyduğu üzüntüyü ise fotoğrafı paylaşırken kullandığı şu sözlerle dile getirdi: “Bir fotoğrafın flu olmasına ömür boyu dertlenir mi insan? Ben hala dertleniyorum! Nefis bir bilge fotoğrafı olacakmış yoksa. Budur. Bilge tüm kitap haklarını Metis Kitap‘a bıraktı, fotoları da iletiyorum onlara. Bitti.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN