LGS’de kim birinci oldu? 2020 LGS’de kaç birinci var? 2020 LGS’de kaç kişi tam puan aldı?

LGS’de kim birinci oldu? 2020 LGS’de kaç birinci var? 2020 LGS’de kaç kişi tam puan aldı?

20 Haziran 2020 tarihinde yapılan LGS sonuçları 16 Temmuz’da erişime açıldı. Sınav sonuçları MEB tarafından son dakika olarak açıklanır açıklanmaz, ‘’LGS’de kim birinci oldu? 2020 LGS’de kaç birinci var?’’ soruları yeniden gündeme geldi.

Her sınav dönemi öğrenciler, ‘’2020 LGS’de kaç kişi tam puan aldı? Kaç kişi sıfır çekti?’’ gibi önemli detayları merak eder. Konuyla ilgili gelecek son dakika açıklamaları anbean takip ediliyor. MEB’den yapılan son dakika açıklamasında LGS’de kaç kişinin tam puan aldığı belli oldu.

2020 LGS’DE KİM BİRİNCİ OLDU?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında 20 Haziran 2020 tarihinde yapılan merkezi sınavın sonuçları "meb.gov.tr" internet adresinden erişime açıldı. 2020 LGS’de kimlerin birinci olduğu henüz açıklanmadı.

2020 LGS’DE KAÇ KİŞ TAM PUAN ALDI?

LGS kapsamındaki merkezi sınavda 42 farklı kentten 181 öğrencinin tüm sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan aldığı bilgisi paylaşıldı.

LGS dâhilindeki merkezi sınavda kız öğrenciler, matematik hâricindeki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden başarılı olarak öne çıktı.

LGS’deki sınavın sonuçları, sınav performansı ile öğrencilerin okuldaki başarılarının güçlü bağlantıya sahip olduğunu gösterdi.

LGS’DE KAÇ BİRİNCİ VAR?

Sınava 42 farklı kentten katılan 181 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı. Puanların 100 ile 500 arasında değiştiği dağılımda adayların yüzde 7,85'i 400-500 aralığında puan aldı. Öğrencilerin en yoğun olduğu puan aralığı (yüzde 56,29) 200-299 oldu. Sınav puanlarının ortalaması 286,35, standart sapması da 69,22 olarak hesaplandı.

FENDE DOĞRU YANITLAR ARTTI

Soru sayısı 10 olan T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük alt testinde doğru cevap sayısı ortalaması 5,05, soru sayısı 20 olan Türkçe alt testinde doğru yanıt sayısı ortalaması 10,00, yabancı dil alt testinde 3,53 ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinde 6,39 olarak gerçekleşti.

Sayısal bölümde soru sayısı 20 olan fen bilimleri ve matematik alt testleri yer aldı. Öğrencilerin fen bilimleri alt testindeki doğru cevap sayısı 10,21, matematik testindeki doğru yanıt sayısı ortalaması 4,89 olarak hesaplandı.

2019 yani geçen seneki sınav sonuçlarıyla karşılaştırıldığında öğrencilerin fen bilimleri testinde daha başarılı olduğu, diğer testlerde de daha düşük başarı gösterdiği görüldü.

KIZ ÖĞRENCİLER DAHA BAŞARILI

Çeşitli öğrenci gruplarının sınav performansları ile ilgili de analiz sonuçları paylaşıldı. Ulaşılan veriler, kız öğrencilerin matematik hâricindeki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha başarılı olduğu ortaya çıktı. 2018 ve 2019 senelerindeki merkezi sınavlarda da ortaya çıkan bu sonuç, kız öğrencilerin görece yüksek başarısının devam ettiğini gösteriyor.

AİLE EĞİTİM SEVİYESİ YÜKSEK OLAN ÖĞRENCİLER DAHA BAŞARILI

Gerçekleştirilen farklı bir incelemede, öğrencilerin anne ve baba eğitim seviyeleri arttıkça sınav puanlarının da arttığı ortaya çıktı. Bu konuyla ilgili gerçekleştirilen diğer çalışmalarla tutarlı olan bu veri, velilerin eğitim seviyeleri vesilesiyle sosyoekonomik seviyelerindeki artışın öğrencilerin akademik performanslarındaki artışla ilişkili olduğunu ortaya koydu.

LGS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

2020 LGS sonuçları 16 Temmuz 2020'de http://sonuc.meb.gov.tr/ internet sitesi üzerinden erişime açıldı.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

LGS BİRİNCİSİ ALİ FUAD ERKAN KİMDİR VE HANGİ OKULDA OKUYOR?

20 Haziran'da yapılan LGS’de tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan Kırklareli İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ali Fuad Erkan, emeğinin karşılığını düzenli ve sistemli çalışma ile aldığını belirtti.

Tam puan almanın gururunu yaşadığını kaydeden Ali Fuad Erkan, sınava geçen yaz hazırlanmaya başladığını ifade ederek, ilk olarak günde 100 soru çözme hedefinin olduğunu ancak 140 soru çözmeye başladığını söyledi. Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle evde çok boş vakitlerinin olduğunu aktaran Ali Fuad Erkan, 170 soru çözmeye başladığını bildirdi.

Okulunun kendisine bu konuda çok yardımcı olduğunu açıklayan Ali Fuad Erkan, okulunun koronavirüs döneminde bulabileceği en iyi soruları bulup tüm öğrencilerle birlikte kendilerine de verdiğini söyledi.

Sınavda gerginlik yaşamasına karşın başarılı olduğunu kaydeden Ali Fuad Erkan, sınavda biraz gergin olduğunu ancak kendisine verilen tavsiyeleri o anda unutarak tamamen sınava odaklandığını işaret ederek, sınavda beklediği soruların çıktığını vurguladı.

Bazılarının benzerlerini çözdüğünü, 'Acaba bir yanlışım çıktı mı?' diye de kaygısının olduğunu da anlatan Ali Fuad Erkan, sınavda bazı soruların tuzak olduğunu fark ettiğini ve bunun da kendisini rahatlattığını öne sürdü

Mühendis olmak istediğini ve hep bunu hayal ettiğini açıklayan Ali Fuad Erkan, kimya ile bilgisayar mühendisliği arasında kararsız kaldığını da sözlerine ekledi.

Ali Fuad Erkan, 14 yaşında ve 2020 LGS’de tam puan yapan isimler arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN