Mabel Matiz kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir? Mabel Matiz’in albümleri

Mabel Matiz kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir? Mabel Matiz’in albümleri

Aşk Yok Olmaktır, Zor Değil, Alaimisema, Yaşım Çocuk, gibi şarkılarıyla oldukça ses getiren ve Yılın Albümü seçilen Mabel Matiz, şarkıları ve albümleriyle adından söz ettirmiş bir sanatçımızdır. Ünlü şarkıcıyı tanımayanlar ya da hayat hikayesine dair bilgisi olmayanlar, ‘Mabel Matiz kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir?’ sorularını cevap arıyor.

Aslen Mersinli olan Mabel Matiz, 1985 yılında doğdu. İlkokul ve liseyi Erdemli’de okuduktan sonra İstanbul Üniversitesi’nde diş hekimliği fakültesini bitirdi. Küçük yaşlarından beri müziğe ilgi duyan Mabel Matiz, Aysel’in, Maya gibi albümleri ile ses getirmiş bir isimdir.

MABEL MATİZ KİMDİR?

31 Ağustos 1985’de doğan Mabel Matiz'in gerçek adı Fatih Karaca'dır. Mersin'in Erdemli ilçesinde ev hanımı bir anne ile şoför bir babanın çocuğu olarak doğan Mabel Matiz, ilkokulu ve liseyi Erdemli'de okuduktan sonra, 2003-2008 yıllarında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde üniversite eğitimini bitirdi. 2011’de Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Bölümünde başladığı yüksek lisans eğitimini 2014 yılında yarıda bırakmıştı.

Küçük yaşlardan beri müziğe ilgisi olan ünlü şarkıcı, müzik eğitimine üniversite dönemlerinde aldığı gitar ve şan dersleri ile başladı. İlk bestelerini de üniversite dönemlerinde yapan Mabel Matiz, ilk şarkılarını kişisel ev kayıtları biçiminde oluşturmuş, bu şarkıları MySpace sayfası üzerinden anonim olarak yayınlamıştır.

YKS'DE SORULAN MABEL MATİZ SORUSU İLE İLGİLİ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

2008 yılından beri kariyerini devam ettiren Mabel Matiz, şarkılarına ilgi gösteren Engin Akıncı ile tanışarak ilk albümünün hazırlıklarına başladı, bu doğrultuda proje kapsamında Alper Erinç ve Alper Gemici ile bir araya gelerek albüm için stüdyo çalışmalarına başladı. "Sahne" ismiyle aynı ilk albümü Mabel Matiz 11 Mayıs 2011 yılında piyasaya çıktı, bu albümden 5 şarkıya klip çekti.

Mabel Matiz'in, bütün aranjmanları Cihan Mürtezaoğlu ve Can Güngör ait olan, Yıldız Tilbe ve Mete Özgencil'in katkılarıyla hazırladığı ikinci albümü "Yaşım Çocuk" 5 Ocak 2013 yılında piyasaya sürüldü.

Albüm; Aşk Yok Olmaktır, Zor Değil, Alaimisema ve Yaşım Çocuk gibi şarkılarıyla oldukça ses getirmiş, birçok ödül almış ve Milliyet Sanat Dergisi okurları tarafından "Yılın Albümü" seçilmiştir.

Mabel Matiz’in, aynı sene yayınlanan Aysel'in albümünde okuduğu Sultan Süleyman cover'ı tüm zamanların başarılı Türkçe cover yorumlarından biri olarak kabul edilmişti.

2013’ün sonunda GQ Türkiye dergisinin Men Of The Year ödüllerinde "Yılın Müzisyeni" ödülüne layık görülen Mabel Matiz, bir sonraki sene Yaşım Çocuk albümünde bulunan "Alaimisema" şarkısı 14 Temmuz 2014 yılında Radio Edit versiyonuyla single olarak tekrardan yayınlanmış, kendi albümleri hâricinde Göksel, Teoman, Özge Fışkın, Ayşegül Aldinç, Ceyl’an Ertem, Burcu Tatlıses, gibi sanatçıların albümlerinde söz yazarı ve besteci olarak da çalışmalarını sürdürmüştür.

13 Şubat 2015’te de Can Güngör prodüktörlüğünde kaydettiği 3. albümü Gök Nerede'yi yayınlayan Mabel Matiz, 20 Haziran 2018 yılında da dördüncü stüdyo albümü olan Maya'yı çıkardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN