MEB yerli ve milli Zoom için harekete geçti

MEB yerli ve milli Zoom için harekete geçti

Korona salgını ile birlikte popülerliği artan Zoom programında birçok güvenlik açığının tespit edilmesinin ardından MEB, yerli ve milli Zoom için kolları sıvadı. Bu kapsamda MEB, Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesindeki 'Siber Güvenlik Kümelenmesi'ne üye firmaların ürünlerini incelemeye aldı.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) birçok güvenlik açığı tespit edilen Zoom ve benzeri programlar için yerli çözüm arayışına girdi.

Bu kapsamda MEB, Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesindeki 'Siber Güvenlik Kümelenmesi’ne üye firmaların ürünlerini incelemeye aldı ve bazılarını denenmeye başladı. Kümelenme üyesi firmalar, öğretmenlerin uzaktan eğitim verebilmeleri için her türlü altyapının hazır olduğunu vurguladı.

GÜVENLİK AÇIĞI VURGUSU

Uzmanlar, uzaktan eğitim teknolojilerinin kalıcı çözümlere ihtiyacı olduğunu belirterek bu sistemlerin işlevsel, güvenlik açıklarının bulunmaması ve bütün verilerin yurt içinde kalmasının gerektiğinin altını çizdi.

Bazı firmaların aynı anda bin kullanıcının yer alabileceği uzaktan eğitim hizmetleri verebildiği, bu sistemlere de salgın sürecinde normalden 10 kat fazla talebin olduğu belirtiliyor. Yerli uygulamaların birçok bakanlık tarafından demo aşamada kullanıldığı ifade ediliyor. Firmalar, online eğitim platformlarıyla ilgili MEB'in yerli ürünlere fırsat vermesini talep ediyor.

UÇTAN UCA ŞİFRELEME SİSTEMLERİ

Uçtan uca şifreleme bulunan bu sistemlerle ilgili birçok şirketin kamu kurumları, özel şirketler ve okullarla temas halinde olduğu öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN