Dini bayramlarımızdan biri olan Kurban bayramı 31 Temmuz cuma günü idrak edilecek. Her bayram olduğu gibi bu bayram da Mehmetçik Vakfı'na kurbanlık bağışı yapmak isteyenler bağış miktarının ne kadar olduğunu sorguluyor. Öte yandan Mehmetçik Vakfına nasıl bağış yapılacağı da belli oldu.
Vatandaşlar kurbanlık alışverişine başladı. Kurban bayramı için geri sayım vakti. Dini bayramlarımızdan biri olan Kurban bayramında Mehmetçik Vakfı'na vekaleten kurbanlık bağışı yapmak isteyenlerin ne kadar para vereceği vakıf tarafından açıklandı.
MEHMETÇİK VAKFI 2020 KURBANLIK BAĞIŞ FİYATLARI
1995'ten beri kurban bağışlarınızı kabul edip kesim faaliyetlerini güveninize uygun şekilde gerçekleştiren Mehmetçik Vakfı, bu yıl kurban bağışlarınızı kabul etmeye devam ediyor. Mehmetçik Vakfı'nın vatandaşlarımızın kendi arzu ve iradeleriyle gerçekleştirdikleri vekâleten kurban bağışlarını kabul ettiğini, başka herhangi kişi, kurum ya da kuruluşa Mehmetçik Vakfı adına vekâleten kurban bağışı toplama yetkisi vermediğini bildirmekte yarar var.
Mehmetçik Vakfı'na yapılan bütün kurban bağışları Türk Lirası kuruna çevrilerek alınıyor.
Aşağıda paylaştığımız kura göre döviz türleri, TL’ye göre çevrilerek hesaplara aktarılıyor.
1 TL = 1,00 Türk lirası ( T.C. Merkez Bankası)
Tahsil edilecek BAĞIŞ TUTARI : 1.260,00 Türk lirası
TÜRK LİRASI: 1260
AMERİKAN DOLARI: 185
EURO:165
MEHMETÇİK VAKFI KURBAN BAĞIŞI İÇİN TIKLAYIN
BORCU OLAN KURBAN KESMELİ Mİ?
Kurban, zorunlu ihtiyaçları ve borçları dışında belirli (nisap) miktarda mala sahip olan kişiye vaciptir. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem imkân bulması durumunda kurban kesmeyenlerle ilgili ağır ifadeler taşıyan hadisiyle (İbn Mâce, Edâhî, 2), bir taraftan kurban ibadetinin imkân bulmaya, güç yetirmeye bağlı olduğunu kaydederken, diğer taraftan da güç yetirenin kurban kesmesinin gerektiğine dikkati çekmektedir.
Buna göre kurban ibadetiyle yükümlü olabilmek adına belli bir malî imkâna sahip olmak gerekir ki, bunun ölçüsü de kişinin temel ihtiyaçları ve borçlarından başka nâmî (artıcı) olup olmadığına ve üzerinden 1 sene geçip geçmediğine bakılmadan 80.18 gram altına veya bunun değerinde para ya da mala sahip olmasıdır.
Kişinin malı olmakla beraber borcu da olsa ve borcu ile asli ihtiyaçları çıkılmasının ardından nisap miktarı malı kalsa o vatandaş kurban kesebilir. Ancak temel ihtiyaçları ve borçları adına ayıracağı para dışında bu kadar bir mala sahip olmayan Müslüman’ın kurban kesmesi gerekmez.