‘Merkel verdiği sözü tutmadı’

‘Merkel verdiği sözü tutmadı’

Almanya’da 2000-2007 yıllarında 8’i Türk, 10 kişiyi öldürmek, banka soymak ve bombalı saldırılarda bulunmakla suçlanan NSU terör örgütü davasında aradan 4 yıl geçmesine rağmen bir arpa boyu yol alınmadı.

 Gelinen süreci değerlendiren Türk ailelerin Avukatı Mehmet Daimagüler, kendi asıl beklentilerinin öğrgütün açığa çıkarılması olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: “Müvekkillerimin asıl beklentisi sanıkların ne kadar ceza alacağı değil, Alman polisinin neden onları korumadığı ve Alman polisinin neden yıllarca kurban yakınlarını suçladığını öğrenmek. Başbakan Angela Merkel, devletin bu olayları araştıracağı sözünü verdi. Biz verdiği söze inandık fakat daha sonra istihbarat tarafından yüzlerce dosya yok edildi. Dava bittikten sonra biz bu dosyayı kapatmayacağız. Devam edeceğiz. Dosyayı AİHM’ye götüreceğiz çünkü kurbanların aileleri bizden bunu bekliyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN