Özel tutuklu Serkan Topal'ın mektubunu okudu: 100 yıl hapis yatsam da Özgür Özel'e iftira atmam

Özel tutuklu Serkan Topal'ın mektubunu okudu: 100 yıl hapis yatsam da Özgür Özel'e iftira atmam

Yeni Parti lideri Özel, tutuklu eski CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal'ın cezaevinden gönderdiği mektubu okudu. Topal, 2023 CHP Kurultayı'nda Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini ve sonrasında adaylık talebinin karşılanmadığını hatırlatarak, "100 yıl hapis yatsam da tarihe Özgür Özel'e iftira atan bir kişi olarak geçmeyeceğim" dedi.

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 3 Kasım Salı günü TBMM'de düzenlenen grup toplantısında, tutuklu eski CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal'ın cezaevinden gönderdiği mektubu kamuoyuyla paylaştı. Topal'ın kendi el yazısıyla kaleme aldığı mektubu kürsüden okuyan Özel, eski milletvekiliyle geçmişte yaşadıkları siyasi görüş ayrılıklarına dikkat çekti.

Özel, Topal'ın CHP'nin 2023 yılında gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı'nda kendisini değil Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini, daha sonra belediye başkan adayı olmak istediğini ancak aday gösterilmediğini anlattı.

Buna rağmen Topal'ın kendisine yönelik iddiaları kabul etmediğini belirten Özel, eski milletvekilinin siyasi tercihlerden bağımsız olarak doğru bildiğini savunduğunu vurguladı.

"TUTUKLU OLMAMIN TEK SEBEBİ ÖZGÜR ÖZEL İLE SİYASET YAPMAM"

Sincan Cezaevi'nden gönderdiği el yazılı mektubunda tutukluluğuna tepki gösteren Serkan Topal, kendisine yönelik soruşturmanın siyasi amaçlarla yürütüldüğünü öne sürdü. Topal, mektubuna şu sözlerle başladı:

"Tarihe not düşmek için tüm halkımızın bilmesini isterim ki; tutuklu olmamın tek bir sebebi var. O da Sayın Özgür Özel ile siyaset yapmamdır."

Hakkında ortaya atılan iddiaları reddeden eski milletvekili, "Birileri senaryo yazdı, bizi de figüran sandılar. Çünkü bizi tanımıyorlar" ifadelerini kullandı.

"100 YIL HAPİS YATSAM DA ÖZGÜR ÖZEL'E İFTİRA ATMAM"

Mektubun en dikkat çekici bölümünde Topal, kendisine yönelik soruşturmalar ve tutukluluk baskısı karşısında Özgür Özel aleyhinde gerçeğe aykırı beyanda bulunmayacağını söyledi. Topal, şu ifadeleri kullandı:

"100 soruşturma geçirsem de 100 yıl hapis yatsam da tarihe CHP Genel Başkanlık koltuğuna oturmuş Sayın Özgür Özel'e iftira atan bir kişi olarak geçmeyeceğim."

Eski milletvekili, siyasi yol arkadaşlığına ilişkin tutumunu da şu sözlerle açıkladı:

"Tarihe yol arkadaşına iftira atan, onu satan birisi olarak geçmektense ölmeyi tercih ederim."

Topal'ın açıklamaları, Özel'in kurultay sürecinde kendisini desteklememiş olmasına rağmen eski milletvekilinin bugün sergilediği tutuma dikkat çekmesiyle ayrı bir önem kazandı.

photo-2026-11-03-13-26-58.jpg

ÖZEL: KURULTAYDA BENİ DEĞİL KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEDİ

Özgür Özel, mektubu grup toplantısında paylaşırken Serkan Topal'la geçmişte aynı siyasi çizgide bulunmadıklarını özellikle hatırlattı. Topal'ın CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır aldığını anlatan Özel, eski milletvekilinin sonraki süreçte belediye başkanlığına aday olmak istediğini ancak aday gösterilmediğini belirtti.

Özel, bütün bunlara rağmen Topal'ın kendisine iftira atmayı reddetmesini, siyasi hesapların ötesinde hakikatin yanında durmanın örneği olarak değerlendirdi.

Yeni Parti liderinin, geçmişte kendisine rakip olan siyasi tercihlerde bulunmuş bir ismin mektubuna grup kürsüsünde yer vermesi dikkat çekti.

"BU SENARYODAKİ İÇERİKLERİN TAMAMI YALANDIR"

Topal, el yazılı mektubunda hakkında gündeme getirilen suçlamaların gerçeği yansıtmadığını da savundu. Kendisine yönelik yeni soruşturma veya suçlamaların ortaya çıkabileceğini belirten eski milletvekili, bunların hiçbirinin tutumunu değiştirmeyeceğini ifade etti.

"Ne iftiracılara ne de kumpasçılara asla boyun eğmeyeceğim. Bundan sonra hakkımda hangi senaryo yazılırsa yazılsın, hangi iftira atılırsa atılsın, hangi kumpas kurulursa kurulsun asla kimseye iftira atmayacağım."

Topal, mektubunun sonunda ise doğrudan Özgür Özel'i işaret ederek, "Bu senaryodaki içeriklerin tamamı yalandır, iftiradır. Hedef Sayın Özgür Özel'dir" dedi.

ATATÜRK VE DENİZ GEZMİŞ VURGUSU

Serkan Topal, mektubunda siyasi duruşunu anlatırken Mustafa Kemal Atatürk ve Deniz Gezmiş'e de atıfta bulundu. Atatürk'ün "Ya istiklal ya ölüm" sözünü ve Deniz Gezmiş'in "Yaşasın tam bağımsız Türkiye" sloganını hatırlatan Topal, bu mücadele anlayışından vazgeçmeyeceğini belirtti.

Eski milletvekili, hakkındaki iddialara boyun eğmeyeceğini ve başka kişiler aleyhine iftirada bulunmayacağını vurgulayarak son kararın Türk milletine ait olduğunu ifade etti.

TOPAL AĞUSTOS AYINDAN BU YANA TUTUKLU

CHP'nin 25, 26 ve 27. dönemlerinde Hatay Milletvekilliği yapan Serkan Topal, ağustos ayında hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Topal, 27 Ağustos'ta avukatı aracılığıyla yayımladığı ilk açıklamasında da hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin suçlamaları reddetmişti.

Dosyada gizlilik kararı bulunduğunu belirten Topal, kamuoyuna yansıyan iddiaların yaklaşık dokuz yıl önce yaşandığı ileri sürülen ve Özgür Özel ile eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın isimlerinin geçtiği bir olayla ilişkilendirildiğini açıklamıştı.

Topal, o açıklamasında da siyasi faaliyetlerini kişisel zenginleşme aracı olarak görmediğini savunmuş ve hukuka olan inancını koruduğunu belirtmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN