Milli takımlara en çok sporcu gönderen kulüp İBB

Milli takımlara en çok sporcu gönderen kulüp İBB

Tokyo Olimpiyatları'na en fazla sayıda sporcu gönderen kulüp olmak istediklerini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, amatör sporlarda şu an milli takımlara en çok sporcu veren kulüp olduklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, koronavirüs döneminde aldıkları önlemler, olimpiyatlara hazırladıkları sporcular ve birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Başkan Keleş, salgın döneminde kulüp bünyesinde bulunan sporcular için aldıkları önlemlerle ilgili olarak, "Pandemi sürecinde bize tesislerin kapatılması ya da branşların durdurulması yönünde yetkililerin aldığı kararlar henüz bize ulaşmadan biz zaten tesislerimizi altyapı sporcularımıza kapattık.

Gelen sporcularımız arasında tesislerimizden faydalanamayan sporcularımızı formlarını kaybetmemeleri adına evde idmanlarını yapmalarını sağladık. Onlara antrenörlerimizin programlarını ilettik. Evinde spor malzemesi ihtiyacı olan sporcularımıza malzemelerini gönderdik. Formlarını devam ettirmelerini sağladık" şeklinde konuştu.

aw169560-03.jpg

"TÜRKİYE'DE MİLLİ TAKIMLARA EN FAZLA SPORCU VEREN KULÜBÜZ"

Amatör branşlarda milli takımlara en fazla sporcu gönderen spor kulübü olduklarını ifade eden Başkan Keleş, şunları söyledi:

"19 branşta 3 bin 530 lisanslı ve lisans adayı sporcumuz var. 19 branşta çok ciddi hem elit sporcu anlamında A takım sporcusu anlamında hem de altyapılarda çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Bunun karşılığını da alıyoruz. 30 yıllık köklü bir kulübüz.

Şu anda milli takımlarda 250'nin üzerinde sporcumuz var. 30'un üzerinde de milli takımlarda hocalarımız var. Bu anlamda zannediyorum Türkiye'nin milli takımlara en fazla sporcu veren kulübüyüz"

"OLİMPİYATLARA EN ÇOK SPORCU GÖNDEREN KULÜP OLACAĞIZ"

Kulüp olarak da hedeflerinin arasında olimpiyata daha fazla sporcu göndermek olduğunu vurgulayan Fatih Keleş, "Sporcuların da hedefi olimpiyat. Kulüp olarak bizim de en üst seviyeye koyduğumuz hedef olimpiyat. Olimpiyat tüm sporun en üst seviyesi. Sporcu için neyse kulüp için de biz buna böyle bakıyoruz. En fazla sayıda sporcuyu hem Türk milli takımı adına hem Türk milleti adına hem de kulübümüz adına oraya göndermek istiyoruz.

aw168680-02.jpg

Şu ana kadar olimpiyata gitmeyi garantileyen 16 kota kazanan sporcumuz var. Bunların 8'i paralimpik olimpiyatlara gidecekler. 8 sporcumuz da yaz olimpiyatları derecelerini elde etmiş durumdalar. Güreşte, tekvandoda, judoda, karatede ve badmintonda sporcularımız olimpiyat kotası aldılar. Bunun dışında 25 sporcumuz önümüzdeki müsabakaları bekliyor.

İnanıyorum ki 25 sporcudan en az 10'u daha kota elde eder. 20-25 sporcuyla Türk milli takımını Türk milletini temsil edecek sporcularımızı kulübümüz adına şehrimiz adına İBBSK adına ve belediye adına Japonya'ya göndermek istiyoruz bunu arzuluyoruz" dedi.

GENÇ SPORCUNUN HEDEFİ OLİMPİYAT

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü forması giyen milli atlet Büşra Nur Koku, ana hedefinin olimpiyata katılmak olduğunu söyledi. Milli atlet Büşra Nur Koku, 2.29'luk derece elde etmesi halinde olimpiyat kotasını elde edeceğini ifade ederek, "Öncelikle maraton branşında yeniyim. Daha önce 10 bin ve 5 bin metrede yarışıyordum. Maratonda olimpiyat kotası kovalayalı hemen hemen 2 yıl oldu. Şu an 2.34 - 2.35 arası bir derece koştum.

Geçen yıl İstanbul Maratonu'nu kazandım. Genel klasmanda da iyi bir derece elde ettim. Şimdi 2.29 ile barajı geçersek olimpiyat kotasını alıp direk gidiyoruz. Şu an çalışmalarımız 2.29'un altında rekor barajı ve hedefimiz de rekor. Olimpiyat barajı da hedef olduğu için çalışmalarımız o yönde. İnşallah 2.29'un altını Türkiye'de ilk derece olarak egale edeceğiz" şeklinde konuştu.

aw168680-06.jpg

"AĞIR ANTRENMANLAR YAPIYORUZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü gülle sporcusu Murat Gündüz, "Bütün branşlarda zirve olimpiyatlar. Ondan öte olmadığı için. Bizim amatör sporcuların hepsinin hedefi olimpiyattır. Benim de hedefim oraya ulaşmak. Ağır antrenmanlar yapıyoruz. Burada her şey güzel gidiyor. İnşallah o kotayı alacağım.

halter ağırlıklarımızı da kapalı salonumuzda yapıyoruz. Haftanın 7 günü antrenman yapıyorum. 6 gün çift antrenman yapıyorum. Sabahları atış oluyor. Akşamları da halter yapıyorum. Şu an güzel gidiyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN