Nasuh tövbesi nedir ne anlama geliyor? Nasuh tövbesi nasıl yapılır?

Nasuh tövbesi nedir ne anlama geliyor? Nasuh tövbesi nasıl yapılır?

Bir dizi film sahnesinde geçen ve merak uyandıran nasuh tövbesi günün en çok aranılan konularından biri oldu. Peki, kısaca, işlenen günahlardan pişman olmak ve bir daha işlememek olarak tarif edilen nasuh tövbesi nedir? Ne anlama geliyor? Nasuh tövbesi nasıl yapılır? Ayrıntılar karar.com’da…

Nasuh tövbesi nedir, ne anlama geliyor? ve Nasuh tövbesi nasıl yapılır? soruları pek çok din alimi tarafından üzerinde durulmuş bir konudur. Kişinin işlediği günahtan pişmanlık duyarak Allah-u Teala’ya tövbe etmesi olarak bilinen nasuh tövbesi hakkında merak edilenler haberimizde…

NASUH TÖVBESİ NEDİR?

Nasuh tövbesi hilesizce Allah (cc) için, kusur ve eksikliklerden arınmış olarak yapılan tövbe demektir. Nasuh kelimesi nasihat kökünden türemiştir. Kalbi, günahların bir karartısı kalmayacak biçimde temizleme, hem de günahın kalpte oluşturduğu yarayı iyileştirme, iman ve amelde oluşturduğu açığı kapatma demektir.

NASUH TÖVBESİ NASIL YAPILIR?

Nasuh tövbesi için kişinin sadece işlediği günahı bir daha tekrarlamayacağını söylemesi yeterli gelmez. Kişi günahından pişman olduğunu ve bir daha işlemeyeceğini söylemenin yanında kalbi ile de bu kararı desteklemeli ve önüne çıkan aynı günahı işleme olanaklarına karşı direnç göstermeli var gücü ile o günahtan uzaklaşmaya çalışmalıdır.

TÖVBE ETMENİN FAZİLETİ

Tövbe etmenin fazileti hakında pek çok ayeti kerime ve hadisi şerif bulunmaktadır…

"Ey müminler, hepiniz günahlarınızdan tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz." (Nur Sûre-i Celilesi; 31) "Allah'ın iyi kulları, Allah ile birlikte başka bir ilâha tapmazlar, hakka dayanmaksızın Allah'ın haram kıldığı canlıyı öldürmezler, zina işlemezler. Bunları yapan, ağır günah işlemiş olur. Kıyamet günü azabı kat kat olur ve çaresiz olarak cehennemde ebedî kalır. Yalnız tevbe edip îman ederek iyi ameller işleyenler müstesna, onların kötülüklerini Allah iyiliğe çevirir. Allah bağışlayıcı ve merhamet edicidir. Tevbe edip iyi amel işleyen kimse, tevbesi kabul edilmiş olarak Allah'ın huzuruna varır." (Furkan Sure-i Celilesi: 68—71) Bu konudaki hadisler de hayli çoktur. Nitekim müslümün rivayetine göre Peygamber'imiz (S.A.S.) buyuruyor ki: "Gündüz günah isşeyenler tevbe etsin diye Allah (C.C) geceleyin rahmet elini uzatır. Gece günah işleyenler tevbe etsin diye de gündüz rahmet elini uzatır. Bu, güneş battığı yerden doğuncaya kadar böyle devam eder." Tirmizinin rivayetine göre, Peygamber'imiz (S.A.S.) buyuruyor ki: “Batı tarafında kırk veya yetmiş yıllık yol genişliğinde bir kapı vardır. Allah (C.C), gökleri ve yeri yarattığı gün onu tevbe için açmıstır, güneş oradan (batıdan) doğuncaya kadar o kapıyı kapamaz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN