NSU davasının baş sanığı Beate Zschaepe hakkında flaş iddia

NSU davasının baş sanığı Beate Zschaepe hakkında flaş iddia

Almanya'nın Stadelheim kentinde bulunan hapishanede 3 yıldır tutuklu bulunan Neonazi terör örgütü NSU başsanığı Beate Zschaepe'nin koğuş ağası olduğu iddia edildi.

[Karar]

Alman Stern gazetesine konuşan eski mahkum Brigitte Pohl, Zschaepe'nin lüks içinde yaşadığını anlatarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TÜRK KADINLARA KÖLE MUAMELESİ

Güvenlik açısından takma isimle gazeteye röportaj veren Pohl, Zschaepe'ye kaldığı koğuşta Türk kadınlarının kölelik yaptığını dile getirdi. Büyükannesi tarafından her ay düzenli para, tütün, pahali yiyecekler alan Zschaepe'nin koğuş içinde yasa dışı ticaret işlerine girdiğini de belirtti.

HİYERARŞİ KURDU

Sahte kimlik kullandığı için 12 ay hapis cezasına çarptirilan Pohl, Zschaepe'nin koğuştaki kadınları tehdit ederek ona itaat etmelerine zorladıklarını ifade ederek " Ona ya itaat edersin ya da dövülmeye razı olursun" dedi.

IRKÇILIĞA DEVAM EDİYOR

Durumun ciddiyetini anlaşılır hale getirmek için örnek veren Pohl " Bir keresinde yabancı olan mahkumların üstüne kaynar su dökmeleri için bir grup kadın organize etti. Bu grup kadın korkularından Zschaepe'nin isteğini yerine getirmek zorunda kaldı" diye konuştu.

Pohl son olarak röportajında hapishane görevlilerinin bu duruma göz yumduğunu ve ciddi anlamda sıkıntıların yaşandığını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN