NYT'den 'Hasankeyf' manşeti: Refah için tarihi bir hazineyi batırmak

NYT'den 'Hasankeyf' manşeti: Refah için tarihi bir hazineyi batırmak

New York Times, tarihi Hasankeyf ile Ilısu Barajı'nı 'Refah için tarihi bir hazineyi batırmak' başlığı ile manşetine taşıdı. Carlotta Gall imzalı haberde 'Bugün vadi sular altında ve 70 bin kişi yerinden oldu' ifadeleri kullanırken, Hasankeyf'te yaşananlar için 'Erdoğan'ın değişim hırsının kurbanları' nitelendirilmesi yapıldı.

New York Times, bugün manşetine Hasankeyf ve Ilısu barajını taşıdı. Haber, 'Refah için tarihi bir hazineyi batırmak' başlığıyla gazetenin ilk sayfasında yer aldı.

NYT'nin İstanbul Büro Şefi Carlotta Gall'ın imzasını taşıyan haberde "Bugün vadi sular altında ve 70 bin kişi yerinden oldu" ifadeleri kullanırken, Hasankeyf'te yaşananlar için 'Erdoğan'ın değişim hırsının kurbanları' nitelendirilmesi yapıldı.

"ILISU BARAJI HASANKEYF'İ YUTMAYA BAŞLADI"

Haberde 'Erdoğan'ın mega projesi' olarak nitelendirilen Ilısu Barajın'dan gelen suların Hasankeyf'i 'yutmaya' başladığıa da dikkat çekildi.

Gall, bölgede yaşayanların baraj yapımı konusunda fikrinin alınmadığını ifade ederken, birçok arkeolog ve çevrecinin vadinin yok olmasına sinirli olduğu da aktarıldı.

YENİ EVLER İNŞA EDİLİYOR AMA...

Haberde projeye karşı tepkili olanların Hasankeyf'i kurtarma çabasının "Erdoğan'ın artan otoriterliği karşısında yıkıldığı" ifade edildi.

NYT gazetesi foto muhabiri Mauricio Lima, Hasankeyf'teki durumu fotoğrafladı.

Haberde yetkililerin emriyle birçok evin yıkıldığı ABD'li okuyucuya aktarılırken, yerinden olanlar için yeni bir kasaba inşa edildiğini, ancak birçok kişinin bu evleri 'sevimsiz' bulduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN