On yıl süren milyonluk hazine avı sona erdi

On yıl süren milyonluk hazine avı sona erdi

ABD’li antika koleksiyoncusu Forrest Fenn, 10 yıl önce başlattığı 1 milyon dolarlık büyük hazine avının sona erdiğini açıkladı. Fenn, yerinin şifrelerini 24 satırlık bir şiire gömdüğü ünlü hazinenin Rocky Dağları’nda bulunduğunu söyledi.

ABD’li antika koleksiyoncusu Forrest Fenn yaklaşık 10 yıldır keşfedilemeyen hazinesi Kuzey Amerika’dan Kanada’daki Britanya Kolumbiyası’na uzanan Rocky Dağları’nda bulundu. 89 yaşında olan ve halen yaşayan sanat ve antika koleksiyoncusu Forrest Fenn, 10 yıl önce başlattığı hazine avı için sakladığı, değerli mücevherler bulunan hazine sandığının bulunduğunu kendisi açıkladı. Ünlü antikacı, içinde zümrüt, yakut, elmas, altın gibi pek çok değerli mücevher ve eşya olan bronz sandığı bulan kişinin kendisine bir fotoğraf göndermesi üzerine hazinenin bulunduğunu doğruladığını belirtti. Hazineyi bulan kişinin ismini açıklamayan Fenn, yalnızca ülkenin ‘doğusundan’ olduğunu söyledi.

Yıllar önce kansere yakalanan Forrest Fenn, bütün servetini bir sandığa koyarak ABD’nin New Mexico eyaletindeki Santa Fe bölgesine gömdüğünü açıklamış, hazineyi bulmak isteyen ebeveynlerin çocuklarına doğa sevgisi aşılaması için büyük bir hazine avı başlatmıştı. Fenn, servetinin gömülü olduğu bölgeyle ilgili ipucu veren bir şiir yazarak “Hazineye ulaşmak için şiire 9 anahtar kelime koydum” demişti.

UĞRUNA BEŞ KİŞİ ÖLDÜ

2010’da ilk 9 ipucunu yazdığı 24 mısralık şiirin içine gizleyen Fenn, üç yılda kimse sandığı bulamayınca, 2013’te “Hazine deniz seviyesinden 1500 metre yüksekte” diyerek, hazineyle ilgili 10’uncu ipucu açıklamıştı. Hazine için ABD’de son on yıldır pek çok kişi ya işini bıraktı ya da maddi birikimlerini harcadı. En az 5 kişi de ne yazık ki bu uğurda yaşamını yitirdi. Fenn, hazinenin bulunamadığı son 10 yıl içinde birçok kez yalan söylemekle de suçlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN